5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLisätään mielenkiintoa golf -osakkeen omistukseenRe: Lisätään mielenkiintoa golf -osakkeen omistukseen

#395354 Ilmoita asiaton viesti

Jooseppi kirjoitti: (10.6.2009 14:34:09)

kalle kirjoitti: (10.6.2009 12:38:29)
Golf osakkeen omistus muuttuu mielenkiintoiseksi vasta siinä vaiheessa kun kytkös osakkeen omistamisen ja pelioikeuden saamisen välillä puretaan.

Osakkeen omistajat sijoittaisivat rahoja kentän rakentamiseen ja voisivat saada osinkoa sijoitukselleen sekä kaydä kauppaa oakkeilla.

Pelaajille olisi tarjolla erimuotoisia (myös määräaikaisia) pelioikeuksia joista maksetaan kulloinkin voimassa olevat maksut. Pelaajan ei tarvitse näin osallistua suurella pääomalla kentän rakentamiseen.

hyvä kalle tuo osingon maksaminen edellyttäisi aivan toisenluokan pelikausimaksuja kuin nykyiset vastikkeet ja se että osinkoa saataisiin maksettua edes sama kuin pankissa käyttötilille… vaatisi jo huikeita maksuja…

tällä hetkellä tuo n. 500 -750 € / pelioikeus / vuosi + GF tulot riittää kenttäyhtiöissä kattamaan vain ja ainoastaan käyttökulut, investoinnit ja isommat korjaukset rahoitetaan ylimääräisillä vastikkeila.
kentän perustamiskulut liikkuvat välillä 10 -20 miljoonaa euroa.

liikevoittoa tavoitellessa pitäisi voittioa verojen ja investointien jälkeen saada aikaiseksi karkeasti 5 – 10% tuotto sijoitetulle pääomalle , jotta osake olisi edes hieman kiinnostava kohde… niin ja osakkeen arvon kannalta liiketoiminnan ja liikevaihdon pitäisi pysyä kasvavana 😉

elikkäs kentän pitäisi ensin kataa liikevaihdollaan kuluja vuosittain n. 1,2milj, varautua investointeihin n. 0,1milj / vuosi, niin ja tuottaa voittoa sijoittajille verojen jälkeen 1 -2 milj. … tuosta voikin jo laskea ko. kentän kierrroshinnan taikka vaihtoehtoisesti kuukauden pelioikeuden hinnan.

nykyiset hinnat voisi about 2,5 kertaistaa.

ja tässä ei vielä ole otettu huomioon osakkaan / jäsenen muuttumisesta asiakkaaksi ja siitä seuraava palvelutason parantamisen aiheuttamaa kustannusta 😀

Ehkä pelaamisen hinnat siitä jonkun verran nousisi, mutta kuten tällä palstalla on moneen otteeseen todettu niin säästyneillä investointikustannuksilla maksaa aika pitkään vähän kohonneita pelimaksuja.

Toisaalta kunnon konseptilla ja hyvillä oheispalveluilla toiminnasta saataisiin ympärivuotista, jolloin myös ravintoloitsijalla olisi mahdollisuudet selvitä. Lisäämällä palveluita ja asiakasvirtaa niin saadaan aikaiseksi tuottoja.
Muun muassa talviharjoittelukeskukset pitäisi minun mielestä olla golfkentän osana (tuomaan kauden ulkopuolista toimintaa) eikä erillisenä palveluna.
Tuntuu välillä siltä että nykyiset ’päättäjät’ eivät välitä muusta kun golfin peluusta, eivätkä välitä sen aiheuttamista kustannuksista.