Re: Lisää pientä aivojumppaa/uusi helppo case? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLisää pientä aivojumppaaRe: Lisää pientä aivojumppaa/uusi helppo case?

#290935 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (29.4.2009 15:25:54)

TP Combo kirjoitti: (29.4.2009 14:50:54)
Vielä löytyi muistisopukoista toissakauden kotiseuran reikäpelimestaruuskisoissa TAAS omalle kohdalle sattunut case…eli vastustajan pallo oli istutetun puun etupuolella, siten että (merkkaamattomat) tukipuut haittasivat backsvingiä, joten sivulle lyöminen olisi ollut järkevää ja riskitöntä, mutta vastustaja haki sitten leveämmällä stanssilla sellaisen lyöntiasennon, jolloin joutui seisomaan maasta tulevan haitariputken päällä, jolla siis kastellaan puun juuria…pelisuunnassa eteenpäin oli vesiesteen pää, ja sivulle väylä, ja pelaaja olisi halunnut vapaalla dropilla vapautua tästä haitariputkesta, joka haittaa jos olisi pelattu suoraan eteenpäin, samalla olisi tietysti vapauduttu tukipuista, en kuitenkaan antanut vapaata droppia…menikö oikein, tästä casesta on ts:n kanssa joskus jo keskusteltukin!

Piirros olisi näppärä, mutta tartun tuohon lihavoituun. Edellyttäen, ettei tukipuita ollut paikallissäännöissä julistettu kentän oleellisiksi osiksi, vastustajasi oli oikeutettu saamaan niistä vapautuksen, edellyttäen että pelisuunta oli uskottava. Jos hän olisi voinut pelata haluamaansa (uskottavaan) suuntaan ilman niiden tukipuiden olemassaoloa ja nyt ei pystynyt, niin ei siinä mitään epäselvää pitäisi olla. Kiinteä haitta, sääntö 24-2.

Jos taas ainoa uskottava pelisuunta oli sellainen, jossa tukipuut eivät haitanneet ja pelaaja vain poikkeuksellisen lyöntiasennon ottamisen myötä koki viemäriputken pään haittaavan lyöntiasentoa, ei vapautusta saa.

Mutta kuten sanottu, pitäisi nähdä tilanne.

Tässä osutaan jo aika lähelle..tukipuut eivät ko. kentällä ole ns. oleellisia osia, eivätkä ole merkittyjä, koska puut ovat kasvaneet jo niin isoiksi, etteivät tarvitse tukipuita…mutta pelisuunta ei ollut uskottava, koska kyseessä par 5 ja pallo raffissa ja alarinteessä, ja suora linja tästä lipulle vaatisi kahden vesiesteen yli lyömistä, matkaa n. 170-180 m, eli ei uskottava pelisuunta.

Ja vapautusta tästä haitariputkesta haettiin ottamalla epänormaali stanssi, jotta saataisiin vapautus myös tukipuista. Tähän en suostunut. Myöhemmin rangella kun keskusteltiin, ts totesi, että tukipuista saa aina vapautuksen, olivat ne sitten merkittyjä vai ei, koska eivät ole ’luontoon kuuluvia’…onko näin? Eli ehkä siitä olisi pitänyt vapaa droppi antaa, mutta katsoin että pelaaja hyötyisi siitä kohtuuttomasti…