Re: lisää kysymyksiä…. – Parti - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluMatoilta lyönti sekoittaa svinginRe: lisää kysymyksiä…. – Parti

#249485 Ilmoita asiaton viesti
KL

Parti kirjoitti: (31.7.2006 0:35:30)

KL kirjoitti: (30.7.2006 19:48:11)
[Ei, mutta kaytannossa se sen tekee, koska liikesuunnan muuttaminen tuossa kohdassa tekisi mailan liikkeen aikalailla epaluonnolliseksi, eli se poikkeaisi ympyraradalta. Jos se niin tekisi, niin pallon ja alustan valille ei syntyisi oikeanlaista painetta. Nain olen asian kasittanyt.

Mekaniikkaa ja dynamiikkaa opiskelleena tekisi mieleni väittää että kun lapa kohtaa ensin pienemmän ja sitten isomman pallon niin siinä kohtaa alkavat neuvottelut kuka antaa periksi ja mihin suuntaan. Ympyräradasta poiketaan aivan varmasti. Poikkeaman aiheuttavat ja siihen vaikuttavat maan vastus, varren taipuma, varren kulma, vääntöjäykkyys, rannekulma jne.

Tätä miettiessä hyvän lähtökohdan antaa oikein vedetty lämäri: mailaa taivutetaan ennen kiekko jäätä vasten ja sitten pistetään kiekko ylämummoon. Näyttää puhtaalta kaarelta mutta ei ole sitä. Golfissa osuma palloon tulee ennen maakontaktia, mutta muuten sama juttu.

Tismalleen! Juuri siksi matolta lyominen lyhyilla raudoilla tuntuu pahalta ranteissa, koska mailan lapa ’laahaa’ pitkin mattoa eika paase jatkamaan matkaansa enaa alaspain kuten ruoholla, sanoi ts sitten ihan mita tahansa. Silloin ranteisiin kohdistuu voima, joka vaantaa ne sekunnin murto-osassa pois alkuperaiselta kaareltaan ja se sattuu.