Re: Lintuharrastaja golfkentällä – gwert - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLintuharrastaja golfkentälläRe: Lintuharrastaja golfkentällä – gwert

#286627 Ilmoita asiaton viesti

Johtaja XXL kirjoitti: (19.7.2010 14:01:35)

Meillä oli kymmenkunta vuotta sitten metsokukko Teijolla tyttöystävää etsimässä, ja tositarkoituksella. Oli komea, täysin peloton veikko. En tiedä, saiko/löysikö pesää sinä keväänä. Sen koommin emme ole tavanneet. Teeret siellä kumminkin pulisevat joka kevät.

Itse en kiikaria mukana kanna laiskuuttani koskaan. Joskus tämä harmittaa, varsinkin kun pedot muuttavat. Kenttähän sijaitsee Halikonlahden reitillä, jota myöten paljon menee lintuja edestakaisin. Keväällä kävi maakotka niin alhaalla, ettei kiikaria tarvittu. Korpit sitä kovasti ahdistivat häipymään paikkakunnalta.

Ysi-väylän tiiboxit on rakennettu rinteeseen, jonka päällä on tuuhea havupuumetsikkö. Keväisin sieltä kuuluu harmaaselkätikan kiihkeä lemmenkutsu. Vähän kyllä ihmetytti, kun pelikaverit eivät sitä koskaan noteeranneet. Hölöttivät tärkeitä juttujaan bensanhinnoista ja ties mistä venttiilinhatuista. Teki mieli huomauttaa, että kuunnelkaa nyt, olette sukunne ainoat, jotka tätä lintua on päässyt kuulemaan ja joskus saatatte nähdä sen tekevän ylilennon tällä alueella. Vaan enpä sitten puhunut niille mitään. Pidin tikan itselläni.

Lintugolfkilpailu Hangossa kuullostaa hauskalta. Ilmoittaudun mukaan ja taidan ottaa myös kiikarit mukaan.

Valitettavasti en ehtinyt kesälomilla vierailemaan Teijossa. Valitteluni siitä.

Vaikka seuraavat tapahtumat liittyvät vain osittain golfkentälle, niin lisäämpä kommenttini myös tähän ketjuun.

Golkentällä tulee nähtyä monesti haukkoja ja kotkia, jotka metsästävät golfkentän lähellä olevilla pelloilla. Golkentälle on asennettu oikein orsia, joissa voivat katsella saalistaan ja ihmetellä miksi pelurit kiskovat pallo ruohikkoon ja hätistelevät potentiaaliset saaliit karkuun. Pahaa silmää antavat ja siksi olen jättänyt palloja heinikkoon lyömättä. Voivat nimittäin vetää herneen nenään ja hyökätä selkään ja raapia sinne jäljet, joita joutuu kotona selittelemään. Ja eihän se mene läpi, kun sanoo, että kotka hyökkäsi selkään golfkentällä. Ulkoruokinta odottaa.

Eilen pyörälenkillä kohtasin kotkan, joka liihotteli ihan lähietäisyydeltä ohi, puuhun odottelemaan. En havainnut minkäänlaisia hyökkäysaikeita. Samalla reissulla meinasin törmätä peuraan tai kauriiseen. Tarkkaa havaintoa asiasta en ehtinyt tekemään, sillä kyseinen elikko pelästyi enemmän kuin allekirjoittanut ja säntäsi syvemmälle metsään. Sukupuolta en siinä rytäkässä ehtinyt havainnoimaan. Onneksi ei tielle tullut sillä olisi joutunut samalla myös auton alle.

Ketunpoikanen on myös tullut pyörälenkeillä nähtyä (ei samalla), ja veijari ei meinannut antaa tietä kunnes karjaisin, että pois alta. Ymmärtävät nähtävästi kieltä kuin kieltä.