Re: liiton tarpeellisuus - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#456338 Ilmoita asiaton viesti
KL

visionääri kirjoitti: (2.10.2010 13:16:55)
Höpö höpö paloheinässä ihmiset ovat yksilöitä joka haluavat harrastaa lajia, eikä heistö edes pyritä koulimaan mitään golffareita vaan golf on vain harrastus muiden harrastusten joukossa. Paloheinässä ei pyritö koulimaan kenestäkään golfaria tai sitouttamaan mihinkään. Ei golffiin pidä suhtautua kuin uskontoon eikä pidä tuputtaa omaa näkemystään.

Luulenkin, että suurin suosio Paloheinän jatkuvasti kasvavalle kurssikysynnälle on tämä vapaus joka kursseilla valitsee. Sana leviää nopeasti hauskasta tavasta oppia golffia.

Mutta hyvä että Korpiprokin on samaa mieltä siitä, että tälläisestä golfliiton pakollisesta green gardista tulisi luopua. Montako uutta golffaria muuten koulutit tämä vuonna siellä korpikentälläsi

Jännästi keskustelu on livennyt GC-kurssin tarpeellisuuteen, vaikka alunperin puhuttiin jäsen- ja tasoituskortin tarpeellisuudesta. Eihän missään päin maailmaa vaadita GC-kurssia, ainoastaan kyky toimia kentällä etiketin ja vähän sääntöjenkin mukaisesti. Suomessa tuo kyky todetaan alustavasti GC-kokeessa, joka on jo muuttunut enemmän pelitaidon ja kentällä toimimisen mittaamisen suuntaan kuin pallon lyömisen.

On siis hyvä muistaa, että samat vaatimukset ovat ihan joka puolella maailmaa. Kentällä on osattava liikkua etikettiä noudattaen, kentän rytmissä ja toiset huomioon ottaen. Ajallisesti pitkän golfkulttuurin maissa ihmiset kasvavat tuohon kulttuuriin jo golfyhteisön ulkopuolella, koska lajin harrastaminen on niin vanhaa ja sen vaatimukset tunnetaan muuallakin kuin vain golfpiireissä. Meillä Suomessa laji on vielä niin nuori, että monenlaisia ennakkoluuloja esiintyy ja kaiken lisäksi maankäytöstä tapellaan, kun koirankusettajille ja luonnossaliikkujille ei muka löydy riittävästi metsiä ja ojanpientareita rämmittäviksi.

Tästä parinsadan vuoden päästä (jos nykyisen kaltainen sivilisaatio vielä on olemassa) Suomessakin saa kuka tahansa pelata golfia, muttei edelleenkään millä tahansa kentällä, kuten ei missään muuallakaan maailmassa saa.