Re: Lempäälän Farmi: ennätyspitkään auki, paremmassa kuin koskaan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGallup: Pitkän kauden vauriot griineillä?Re: Lempäälän Farmi: ennätyspitkään auki, paremmassa kuin koskaan

#479483 Ilmoita asiaton viesti
sky

Dexal kirjoitti: (15.4.2007 7:28:02)
Pitkän pelikauden perusväittämiä:
1) Maksettujen ja pelattujen kierrosten määrä on kenttäyhtiön välittömässä intressissä.
2) Kenttä on auki sitä pidempään, mitä enemmän kenttäyhtiön edustajat (omistajat) ovat päivittäisessä toiminnassa mukana. Seura, liitto tai palkkatyöväki ei tähän puutu.
3) Kahdella vierekkäisellä ja samalla tavalla perustetulla ja hoidetulla kentällä ei nurmien kunnossa ja talvehtimisessa ole mitään pelaamisesta johtuvia eroja, vaikka toinen kenttä on kolme kuukautta pidempään auki.
4) On paljon vaikeampi löytää todennettuja vauriohavaintoja kuin OK-havaintoja.
5) Kenttä on luontaisessa lepotilassa, eikä ’rönsyile’ sinne ja tänne, joten aikainen kevät- ja myöhäinen syyspelaaminen tai talvipelaamien voidaan järjestää erittäin minimaalisella hoitotyötuntimäärällä.
6) Aikaiseen ja myöhäiseen aukioloon voidaan vaikuttaa yksinkertaisilla ja loogisilla perustamis- ja hoitopäätöksillä sekä -toimenpiteillä.
7) On pelaajien intresseissä, että kriittistä keskustelua aiheesta käydään, kenttämestarit ja -konsultit vaihtavat parhaita käytäntöjä ja vertailevaa tutkimusperäistä lisätietoa hankitaan.

Nyt kun ollaan päästy ’perimmäisten kysymysten’ äärelle tälläkin palstalla, on pakko näin kentällä työskentelevänä tulla mukaan keskusteluun. Hienoa huomata, että tulee uusia ajatuksia ja totuttuja tapoja kyseenalaistetaan. Ilmastonmuutoksen johdosta varmasti menee moni asia uusiksi, aikataulusta en tosin tiedä.
Pitkä pelikausi on varmasti kaikkien suomen golfissa mukana olevien toive ja tavoite. En jaksa uskoa, että kenttähenkilökunta, seura tai omistajat olisivat eri puolella kuin pelaajat.
Meillä Kankaisten Golfpuistossa on ollut tyylinä keskittyä varsinaiseen pelikauteen, 1.5.-noin 15.11 väliseen aikaan. Ollaan vielä uusi kenttä ja on haluttu rauhoittaa sekä kevättä että syksyä nurmen vahvistumiselle ja myös perusparannuksiin.
Varsinainen puheenaihe, että kestääkö kenttä/nurmi pitkää pelikautta, on varmasti sellainen, että yhtä totuutta ei löydy. Lähekkäinkin olevilla kentillä on erilaiset olosuhteet. Kentän alueellakin eri viheriöt toimivat erilailla.
Itse olen sitä mieltä, että syksyllä voi huoletta pelata pidempään. Yöpakkaset ovat rajoittava tekijä. Kuuraisella nurmella kävely vahinkoittaa varmasti nurmen pintaa. Vioitus on ’mekaaninen’ eli kasvin solukko murskautuu ja ne jäljet näkyvät seuraavaan kauteen asti.
Keväällä aloittamisen ratkaisee mielestäni se, miten talvehtiminen on onnistunut. Jos pitää tehdä keväällä paikkokylvöjä (8 keväänä 10:stä, noin)se vaatii taimettumiseen ja vahvistumiseen 2-3 vk. Silloin on hyvä jos viheriöillä ei olisi ylimääräistä liikennettä. Sadetusjärjestelmien käyttöönotto maan roudasta johtuen voi siirtää avaamista.
Tärkeintä on kuitenkin, että kenttä on hyvässä pelikunnossa kesäaikaan. Olen Dexalin kanssa samaa mieltä, että on vaikea löytää vauriohavaintoja kuin OK-havaintoja. Siis pitkästä pelikaudesta johtuvia. Syksystä/talvesta johtuvia, kuten homeet, jääpoltteet yms. on joka vuosi ja joka kentällä jossain laajuudessa. Näiden vaurioiden korjaamiseen kevät on ainoa aika korjata.
Ilman muuta meidän kenttäihmisten pitää oppia katsomaan avoimin silmin uusia toimintatapoja. Myös muuttamaan, se on meidän kaikkien etu. Muuttuuhan ilmastokin.
Ollaan muuten iloisia, että meillä on Teijo, Vihti ja nyt myös Hiisi, päästään pelamaan pitkään ja saadaan kokemuksia pelialueen kestävyydestä.