Re: Lavis, Ninó, Hogan & Moe - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#239374 Ilmoita asiaton viesti

Lavantauti kirjoitti: (30.5.2007 7:39:37)
Mä kiinnitin hoganissa huomion siihen, että kädet ei nouse bs:ssä yhtään hartioiden yläpuolelle vaan kääntyy lähinnä ympäri. Kokeilin tuota eilen rangella ja ainakin mulla tuntu toimivan, ehkä lähinnä sen kautta että bs ilmeisesti lyheni ja osumakulmat parani.

El ninó kirjoitti:
Kyllähän se täytyy myöntää, että aika sulavan näkönen toi Hoganin swingi on. Sana ’effortless’ tulee mm mieleen.

Hoganin bsw oli todellakin aika flat (ainakin post-auto-onnettomuus) ja lyhyt, mutta jyrkkä rannekulma saa sen näyttämään pidemmältä.

Tuossa aikaisemmin oli kuva Furykin ja Johnsonin swingeistä. Kuviin oli piirretty ns. elbow plane, joka kuvastaa planea johon asiallisesti palloontultaessa enemmän tai vähemmän palataan. Moe Normanin swingissä olennaista oli (mm.) juuri se, että mailan varsi setupissa noudattaa tuota samaa plane (single axis) – ajatuksella ’yksinkertaista, luonnollista ja toistettavaa’. Ehkä se, että myös Hoganin swingi noudatteli yllättävän pitkälle samoja linjoja (= shaft plane ja elbow plane hyvin lähellä toisiaan) – lisättynä luontevalla alakerran työskentelyllä (jonka puute juuri tekee Moen swingistä niin jäykän oloisen) – tekee siitä visuaalisesti niin kompaktin, sujuvan ja leppoisan. Mene ja tiedä.

Ja jotta viestissäni olisi jotakin ketjuun liittyvääkin, alla varsin puhutteleva flikki Moe Normanista ja kirjaimellisesti kotikutoinen filmi Hoganin swingistä down-the-line (vrt. kommentti yllä).

The Glenn Gould of Golf
Hogan on the beach