Re: Laser etäisyysmittarit - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetLaser etäisyysmittaritRe: Laser etäisyysmittarit

#300736 Ilmoita asiaton viesti
KL

petsari kirjoitti: (26.7.2015 23:55:01)
Näistä voi olla montaa mieltä.. Itse en rahojani laittaisi tuollaisiin mittareihin. Sinällään niistä ei liene haittaakaan kunhan vaan osattaisiin mitailla etäisyydet peliä viivästyttämättä..ikävä kyllä aina ei osata. Eikä koko maailmastä ei löydy yhtäkään kiikaroitsijaa joka tunnustaisi tosiasian.

Tunnustaisi minkä tosiasian? Senkö, ettei etäisyysmittari tee hitaasta pelaajasta nopeampaa? Tai sen, että hitaasta pelaajasta tulee vielä hitaampi, kun lisätään tehtäviä? Vai sen, että ripeä pelaaja osaa käyttää etäisyyshärpäkkeitään silloin, kun se vähiten vie aikaa omasta lyöntiin käytettävästä ajasta?

Muutaman sadan kilpapelaajan edesottamuksia vuosittain seurailevana olen ollut huomaavinani, että liian harva osaa käyttää ns. luppoaikansa hyödyksi. Tässä heille muutamia vinkkejä:
– suunnittele avauslyöntisi strategia sinua ennen lyövien lyöntivuorolla aina, kun et ole honöörissä.

– kisko se edellisen lyönnin jälkeen kädestä pois otettu hanska takaisin käteen samalla, kun suunnittelet lyöntiäsi tai odotat omaa lyöntivuoroasi (EI siis vasta sitten, kun pitäisi jo lyödä).

– ryhmän kaikkien kolmen pelaajan ei tarvitse mitata etäisyyttä lippuun parkolmosella, ei vaikka yhdellä olisi Burrell ja toisella Bushnell. Mittatiedon jakaminen on täysin sallittua.

– opiskele sitä griinikarttaa jo lähdettyäsi matkaan tiiltä. Kun pääset pallollesi ja mittaat matkan lipulle, tiedät saman tien kuinka paljon sinulla on tilaa käytettävissäsi reiän edessä ja takana.

– jos sinun ja kilpakumppanisi avaukset ovat molemmat väylällä ja sinun on lähempänä reikää, voit aikaa säästääksesi mitata matkan lipulle ja omalle pallollesi ja nopealla vähennyslaskulla saada etäisyyden pallosi ja reiän välillä. Siten ei sinun tarvitse käyttää aikaa mittaamiseen enää saavuttuasi pallollesi.

– pistä se mukana laahustava caddie tekemään kaikki se, mitä sinun ei välttämättä tarvitse tehdä itse. Jättäkää turha lässyttäminen vähemmälle ja keskittykää itse tehtävään. Kyllä siihen lässyttämiseen riittää tarpeeksi aikaa, vaikka osan siitä ajasta käyttäisikin hyödyllisesti.

Nämä asiat korostuvat silloin, kun pelaajan / ryhmän pitäisi ottaa menetettyä aikaa kiinni ja erityisesti ryhmän jouduttua aikatarkkailuun. Voin kokemuksesta kertoa, että perin harva pelaaja selviytyy nykyisistä rutiineistaan siinä 40 sekunnissa, jonka aikana pallon pitäisi lähteä liikkeelle lyöntivuoron alusta laskettuna. Jos siihen etäisyyden mittaamiseen, mailan valitsemiseen ja hanskan käteen kiskomiseen menee jo 20-25 sekuntia (melko tyypillinen aika), niin perin vähän jää aikaa harkkasvingeille (niille kuudelle tai jopa 12:lle…), lyöntiasentoon asettumiselle ja pallon lyömiselle. Viheriötyöskentely onkin sitten aivan oma lukunsa…

Itse käytän laseria aina ja GB WT3:a ajoittain. Koska kutakuinkin jokaisella kentällä on myös kentän omat kiinteät etäisyysmerkit, on laserista minulle hurjan paljon enemmän hyötyä kuin WT3:sta. Noiden rannehärpäkkeiden käyttöarvoa etenkin vieraskentillä (joilla niistä pitäisi juurikin olla se suurin hyöty) vähentää se valitettava tosiseikka, että monella kentällä mittadata on puutteellista tai peräti väärin. Vesiesteitä ja bunkkereita puuttuu, metsät ovat aivan kuvitteellisia, viheriön pituusmitat ovat väärin ja keskikohdan koordinaatit heittävät 50, jopa 200 metriä. Nämä esimerkit ovat aivan todellisia. Keskimäärin data on kyllä varsin kelvolllista, ja rannehärpäkkeestä on varmasti keskimäärin enemmän hyötyä kuin sen puuttumisesta.