28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluLantion pyöriminen / liukuminenRe: Lantion pyöriminen / liukuminen

#214195 Ilmoita asiaton viesti
KL

Pekka Pelimies kirjoitti: (19.3.2012 23:40:25)
Pyöriminenkin on mun mielestä harhaanjohtava termi lantion kohdalla, vrt lantion pyöritys verryttelynä jalkapalloiluharjoituksissa.

Oikea liike kuvastuu mieleeni paremmin kääntymisenä, jota tehdään optimitilanteessa molemmilla jaloilla ponnistaen maasta vastakkaisiin suuntiin, etujalalla etummaista lonkkaa pois päin kohteesta ja lyöntilinjasta ja takajalalla taempaa lonkkaa eteen, kohteeseen päin.

Mitä eroa on pyörimisellä ja kääntymisellä noin niinkuin käsitteenä? Insinöörilogiikalla (en ole insinööri…) pyöriminen on sitä, että kappale pyörii akselinsa ympäri ainakin 360 astetta, tosin pyöriminen kaiketi vaatii useampi pyörähdyksiä, siis monta kertaa 360 astetta. Pyörähdys siis on vain yksi kertaa 360 astetta. Kääntyminen taasen insinöörilogiikalla on pienempi tai yhtäsuuri kuin 180 astetta (vrt. SA Int.in Täyskäännös Vasempaan Päin!!), joskus kenties enemmänkin, mutta kuitenkin alle 360 astetta, muutenhan se olisi pyörähdys. Pyöriminen siis jatkuu, kun taasen kääntyminen pysähtyy. Toisaalta pyöriminenkin pysähtyy. Joskus.

Ajatusmallina pyörimisellä ja kääntymisellä ei liene suurtakaan eroa, paitsi että pyörimisen ajatteleminen saattaa saada enemmän jatkuvuutta siihen liikkeeseen, jonka nimestä tässä keskustellaan, syystä jota en ymmärrä, koska sen liikkeen nimellä ei ole mitään merkitystä, koska tärkeintä on saada aikaan oikea mielikuva, koska sen avulla päästään oikeaan lopputulokseen, joka on KABOOOM.

Eikähän tämä nyt tullut selväksi näin seikkaperäisen selvityksen avulla. Insinööreillekin. Ja Pekalle. Ja hymiö.