Re: Lantion liikkuminen sivuttaissuunnassa suunnanvaihdossa? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluYlävartalon liikkuminen sivuttaissuunnassa backswingissä?Re: Lantion liikkuminen sivuttaissuunnassa suunnanvaihdossa?

#251104 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Henkka kirjoitti: (9.2.2006 12:10:29)

Edelleenkin mahdollistan olevani väärässä, mutta itse ainakin kun ajattelen tuota yläkropan eteenpäin viemistä, niin kun tarkoitus kuitenkin olisi lyödä oikeaa jalkaa vastaan, niin oma käsitykseni fysiikan laeista, lähinnä kappaleiden (tässä tapauksessa ihmisen) painopisteiden muodossa, väittää että mikäli kaikki palikat viedään taas takaisin eteen, niin vasenta jalkaa vastaan voi olla aika vaikea lyödä, ellei mahdotonta. Meinaan vaan että painopistettä kun siirtää enemmän vasemmalle, niin vasenta jalkaa vasten lyöminen muodostuu mahdottomaksi, koska esineen (eli immeisen) painopiste siirtyy liikaa vasemmalle, joten tällöin tapahtuu vain painon siirto, mutta ei vasenta jalkaa vasten lyöminen. Muutenhan sitä kupsahtaisi kumolleen. Kö ?

En tietysti tarkoita että ’kaikki palikat viedään eteen’ heti kun vain down swing alkaa, enkä näin ole kirjoittanukaan. Ja jos joku nyt sellaista harrastaisikin niin pidempi matka sieltä takajalan päältä ylökroppa kammettuna tämäkin olisi suorittaa ;).

Fysiikanlaeista en viitsi lähteä edes puhumaan tehköön ’mallimiehet’ sen, mutta luulisin silti loppuasennossa olevan aika paljon tavaraa siellä edessä vasemman jalan päällä. Siitä kuinka pitkän matkaa se kulkee ole heittänyt muutaman näkemyksen. Siitä missä vaiheessa mikäkin tapahtuu en ole sanonut yhtään mitään. 😉

Alkaa menemään sellaiseksi asioiden vääntelyksi, että luulen omalta osaltani lopettavani tähän. Muut jatkakoot 😉