Re: Lantion liikkuminen sivuttaissuunnassa suunnanvaihdossa? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluYlävartalon liikkuminen sivuttaissuunnassa backswingissä?Re: Lantion liikkuminen sivuttaissuunnassa suunnanvaihdossa?

#251101 Ilmoita asiaton viesti

Rifle kirjoitti: (9.2.2006 10:44:06)
Olemme asiasta varmasti samaa mieltä. En todellakaan tarkoita sitä etteikö lantio saisi liikkua yhtään eteenpäin vain olisi naulattu paikoilleen 😉 Tarkoituksena oli kuvailla sitä tilannetta jossa koko paino on takajalalla ja ylävartalo tukevasti kammettuna taaksepäin. Ei siinä ole kovinkaan montaa vaihtoehtoa korjata tilannetta ja yksi niistä on työntää lantiota eteenpäin reilusti jotta paino alkaisi taas siirtyä takaisin. Sitä voi myös yrittää antaa vauhtia oikealla jalalla ja ponnistaa eteenpäin, joka on aivan yhtä huono vaihtoehto kuin lantion heitto eteenpäin. Parempi on olla alunperin menemättä liikaa takajalan päälle. Eli kyllä minäkin olen sillä kiertoliike ajattelun kannalla… joka nyt sitten taas ei tietysti tarkoita mitään tynnyrissä pyörimistä 😉

Edelleenkin mahdollistan olevani väärässä, mutta itse ainakin kun ajattelen tuota yläkropan eteenpäin viemistä, niin kun tarkoitus kuitenkin olisi lyödä oikeaa jalkaa vastaan, niin oma käsitykseni fysiikan laeista, lähinnä kappaleiden (tässä tapauksessa ihmisen) painopisteiden muodossa, väittää että mikäli kaikki palikat viedään taas takaisin eteen, niin vasenta jalkaa vastaan voi olla aika vaikea lyödä, ellei mahdotonta. Meinaan vaan että painopistettä kun siirtää enemmän vasemmalle, niin vasenta jalkaa vasten lyöminen muodostuu mahdottomaksi, koska esineen (eli immeisen) painopiste siirtyy liikaa vasemmalle, joten tällöin tapahtuu vain painon siirto, mutta ei vasenta jalkaa vasten lyöminen. Muutenhan sitä kupsahtaisi kumolleen. Kö ?

Äkkiä nyt asiantuntevaa tietoa jotta saadaan minun huuhaateoriani kumottua !

Missä on Coutsit ja Coutsien gladiaattorikaverit ? Tahtoo faktaa ! Kaikkimullehetiny !