Re: Lampi joka ei vesieste?? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLampi joka ei vesieste??Re: Lampi joka ei vesieste??

#286734 Ilmoita asiaton viesti

Jukkax kirjoitti: (3.7.2010 21:44:52)
En muista enää 🙂 Varmaan ’lähin pelattava paikka’ tms. Kuvasta poiketen siinä oikealla puolen ei ollut pelitilaa vaan sitä samaa jyrkkä rinnettä mistä pallo oli ojaan vierinyt.

Mutta se mielenkiintoisin kysymys tuossa se että mikä tuollainen lampi on sääntöjen kannalta, kun millään paaluilla ei merkitty miksikään vesiesteeksi.

Lampi on vesieste vaikka rajoja ei olisi merkitty ja jos avaus lyödään sen yli, ei se voine olla sivuvesieste. Suositus olisi että rajat merkitään tai olisi edes kerrottu paikallissäännöissä missä ne vesiesteen rajat menee. En ehdi nyt lähteä kaivelemaan löytyykö jostain mikä on oletus tuollaisessa tapauksessa. Nyt pallo oli kuitenkin lammen vieressa ojassa. Oja on myös oletusarvoisesti vesieste, oli siinä vettä tai ei. Ojan kulkusuunnalla olisi merkitystä siihen kummaksi se tulkitaan.

Ei kai säännöissä ole tuollaista ’lähin pelattava paikka’ määritelmää (paljon sitä kuulee), eli tuo droppi oli varmasti väärin toteutettu. Vesiesteen tapauksessa, joksi ainakin ojan tulkitisisin, oleellinen paikka on se mistä pallo viimeksi ylitti esteen rajan, eli meni ojaan, Siitä maksimi kaksi mailan mittaa (ei lähemmäsksi lippua) tai lipun suunnassa taaksepäin. Jos kummastakaan ei ole hyvä lyödä, niin edelisen lyönnin paikalta uusi, eli tee paikalta uusi pallo oli oikein.