Re: Lähtö ennen lähtöaikaa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLähtö ennen lähtöaikaaRe: Lähtö ennen lähtöaikaa

#285669 Ilmoita asiaton viesti
KL

Kuntogolfari kirjoitti: (28.8.2010 13:24:19)
Oletetaan, että klmen pelaajan ryhmän lähtöaika on 10.00. Käytännössä tapahtuu niin, että pelaajat ovat lähtöpaikalla klo 9.53 ja edellinen ryhmä on menossa lyömään toista lyöntiään. Startteri (joka ainakin meidän kisoissa on toimikunnan jäsen ja edustaa toimikuntaa ykköstiillä) toteaa, että kaikki kolme ovat paikalla. Sitten hän antaa infoa lyöntijärjestyksestä ja esimerkiksi paikallissäännöistä, jotka ovat ehkä tuntemattomia pelaajille. Klo 9.57 todetaan, että edellinen ryhmä on edennyt parnelosen greenille ja kenttä on siis auki. Kaikki kolme pelaajaa on valmiina lähtöön. Klo 9.58.30 startteri toteaa, että turha odotella ja antaa ensimmäiselle luvan tiiata ja lyödä. Tämä pelaaja valmistelee lyöntinsä, tiiaa ja pallo lähtee väylälle klo 9.59.00. Sitten katsotaan, miten pallo lentää, todetaan sen löytyvän. Klo 9.59.30 toinen pelaaja tiiaa ja muutamaa sekuntia myöhemmin pallo lähtee. Taas katsotaan, mihin pallo menee ja todetaan, että se löytyy. Kolmas pelaaja tiiaa klo 9.59.55 ja lyö vähän yli klo 10.00. Taas katsotaan, mihin pallo menee ja jos löytyminen ei ole varmaa, kolmas lyö varapallon. Kello on 10.02 ja ryhmä lähtee kentälle pallojensa luo. Pian sen jälkeen seuraava ryhmä tulee ykköstiille ja tehdään samat rutiinit sen ryhmän kanssa. Jos klo 10.00 ryhmä ei ole päässyt riittävän pitkälle, odotellaan ja ehkä klo 10.10 ryhmän ensimmäinen pääsee lyömään vasta klo 10.12. Kenen tarvitsee mussuttaa, että tasan kympin ryhmä ryhmä ei muka lähtenyt toimikunnan määräämänä lähtöaikana? Pelaajat eivät ainakaan mussuta. Startteri on pelaajien palvelija eikä sääntöidiootti. Tätä minä tarkoitan startterin joustavalla järjenkäytöllä.

Näyttää siltä, ettemme pääse tästä asiasta yksimielisyyteen. Ei se mitään.

Sitä minä vain ihmettelen, mitä joustoa tuossa nyt oli ja miten se pelaajia hyödytti noin yleisesti? Eihän se startteri voi tietää montako varapalloa ryhmä tulee lyömään. Yhtä lailla voitaisiin ajatella, että tuo ryhmä vetäiseekin birkut mieheen ja on edellä lähteneen ryhmän perseessä koko loppukierroksen. Sekö on joustoa?

Miksi lähtöajoista ylipäätään pitäisi joustaa? Se ei ole minulle vielä auennut. Tuomarin näkökulmasta lähtöajoista poikkeaminen aiheuttaa turhaa päänsärkyä ryhmän aikaseurannan suhteen. Vaikea on tietää miten ryhmä on edennyt, jos ei edes tiedä milloin se on lähtenyt liikkeelle. Lisäksi noita aikaseurantataulukoita joudutaan monesti hiomaan kilpailusta toiseen johtuen monista eri tekijöistä. Jos ruuhkia syntyy startterin ’jouston’ takia jo kakkostiille, niin paha on siitä mennä vetämään johtopäätöksiä reikäväleille määriteltyjen peliaikojen riittävyydestä.

Ainakin SHG:ssä startterit ovat tarkkoja lähtöajoista eikä kentälle mennä etukäteen vaikka kuinka olisi tyhjä väylä edessä. Saman olen huomannut kaikissa käymissäni kilpailuissa muillakin kentillä. Ehkä en ole käynyt Kuntogolfarin kentällä kisaamassa, paljon mahdollista.