Re: Kysymys aakoolle - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäRinkun kokouksen satoa!Re: Kysymys aakoolle

#457449 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (21.9.2010 20:23:17)

hkgolf kirjoitti: (21.9.2010 16:30:32)

Muuten olen sitä mieltä, että kaikki nämä pöytälaatikkojuristit, jotka huutaa kilpailulainssädäntöä, kartellilakeja yms. avukseen ovat aikas epätoivoisia. Luuletteko te ihan aikuisten oikeesti, että joku lähtis tässä laatimaan sääntöja ja ohjeita, jotka selkeästi sotii lakeja vastaan? Harmaalle alueelle saatetaan joutua mutta ei varmasti alueelle, jossa häkki heilahtaa heti jos joku viitsii oikeutaan haastaa.
I]

hkgolfille ei ilmeisesti Kilpailulainsäädäntö ole tuttua eikä ole ollut niille lukuisille ’edunvalvontajärjestöillekään’, joissa menneinä vuosikymmeninä tehtiin lain vastaisia päätöksiä. Golfyhteisöissä ei kannata olla sinisilmäisiä ja luottaa, että koska Golfliitto on seurojen keskusjärjestö, sen puitteissa voidaan sopia mitä tahansa.

Koska golfyhtiöt ovat toistensa kilpailijoita (ainakin Kilpailunrajoituslain näkökulmasta) kaikki sellaiset toimet, joilla pyritään jakamaan markkinoita, sopimaan yhtenäisistä hinnoista tai estämään vapaa kilpailu – ovat ilmeisiä lain rikkomuksia.

Oikeuteen ei kannata haastaa, koska Suomessa on Kilpailuvirasto, jonne voi tehdä tutkintapyynnön. Jos tutkintapyynnön tekee jokin alan toimija, nykyisen lainsäädännön vuoksi tämä ilmiantaja selviää seuraumusmaksuista. Kilpailuvirasto voi siis kieltää, asettaa uhkasakkoja mutta enenevässä määrin määrätä seuraumusmaksu. Uhka siis on, että golfyhtiöille määrätään liikevaihtoperusteinen seuraumusmaksu sekä kielletään lain vastainen yhteistyö.

Nyt sotkit lainaukset. Noin en ole tässä ketjussa sanonut, vaan tossa kommentoidaan mun viestiä