Re: Kuppi tuottaa ongelmia - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKuppi tuottaa ongelmiaRe: Kuppi tuottaa ongelmia

#280357 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (9.5.2012 20:40:18)
Dec 17/8:ssa pallo osuu 1) liikkeessä olevaan hylsyyn, ja
2) reiästä osittain ylös nostettuun paikallaan olevaan hylsyyn.

Kummassakin kohdassa sovelletaan sääntöä 19-1b, koska hylsy on kuin onkin ulkopuolinen tekijä. Kohdissa 1) ja 2) ratkaisu on kuitenkin erilainen, koska toisessa kohdassa hylsy liikkuu ja toisessa ei. Kohdassa 2) peliä jatketaan siis sieltä, mihin pallo päätyi osuttuaan hylsyyn.

Tämähän on selviö, koska dec 17/8:ssa on sanottu että ‘A hole-liner is an outside agency’.

KL kirjoitti: (9.5.2012 20:40:18)
Käsillä olevassa tilanteessa hylsy onkin siellä reiässä pallon osuessa siihen. Hylsy on edelleen ulkopuolinen tekijä (ja haitta) ja säännön 19-1b mukaisesti peliä jatketaan sieltä. Nyt on kuitenkin niin, että pallo onkin määritelmän mukaisesti reiässä, toisin sanoen reikä on pelattu loppuun. Peliä siis jatketaan seuraavalta tiipaikalta, aivan kuten säännöt edellyttävät.

Juuri tätä (boldattua) olen yrittänyt sanoa. Lipputankoon juuttunut hylsy on koko ajan sekä ylös nostettaessa että alas painettaessa ulkopuolinen tekijä (riippumatta siitä osuuko pallo hylsyyn vai ei). Ilman dec 17/8:aa en olisi sitä tiennyt. Hyvä, että sinäkin olet sen nyt ymmärtänyt 🙂 Tämän tiedon jälkeen pitäisi kaikki olla selvää ja ’Kuppi tuottaa ongelmia’ on false.

Käsillä olevassa tilannetta voidaan verrata tapaukseen, jossa lipputankoa huoltaessaan kädiltä tippuu lakki isäntänsä puttauslinjalle pallon jo liikkuessa, mutta kädi ehtii nappaamaan lakin pois ennen kuin pallo siihen osuu. Kilpailijaa ei tietenkään voida rangaista mistään rikkomuksesta. Sen sijaan kädi voisi ansaita pienen ylimääräiseen tipin onnistuessaan palauttamaan tilanteen sellaiseksi kuin se oli putin irrotessa.

KL kirjoitti: (8.5.2012 8:27)
Kuullessani alkuperäisen kysymyksen ensimmäistä kertaa ajattelin heti, että kyseessä on säännön 24-1 rikkomus, josta seurauksena pelaajalle on 2 penttiä. Mietin jopa vakavan rikkeen mahdollisuutta, eihän pallo olisi mennyt reikään ilman hylsyn liikuttamista. Sitten sain perspektiiviäni laajennettua siinä määrin, että käsitin hylsyn palauttamisen paikalleen olevan täysin sallittua, kuuluuhan ko. hylsy nimenomaan sinne reikään. Ei voi olla pelin hengen mukaista, ettei reiästä vahingossa ylös nykäistyä hylsyä saisi laittaa sinne takaisin, olkoonkin että pallo on liikkeessä.

Tätä pelin henkeen vetoamista en ymmärrä, koska ilman sitäkin pärjätään. Oletkin sen jo selvästi hylännyt.