Re: Kuppi tuottaa ongelmia - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKuppi tuottaa ongelmiaRe: Kuppi tuottaa ongelmia

#280344 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (9.5.2012 18:54:22)

PG kirjoitti: (9.5.2012 9:44:09)

KL kirjoitti: (8.5.2012 23:02:46)
Emme ole lainkaan eri mieltä tulkinnasta, joten jätetään tämä nyt tähän, alkaa rautalanka loppua 😉

Emme ole tulkinnasta samaa mieltä.

Sinun tulkintasi mukaan ’Ei voi olla pelin hengen mukaista, ettei reiästä vahingossa ylös nykäistyä hylsyä saisi laittaa sinne takaisin, olkoonkin että pallo on liikkeessä’.

Minun tulkintani mukaan ratkaisu on kerrottu suoraan deccarissa 17/8. Siinä lipputankoon juuttuneen hylsyn roolina on ulkopuolisen tekijän rooli tankoa ylös nostettaessa. Sama rooli sillä on luonnollisesti myös lipputankoon juuttunutta hylsyä alas painettaessa. En anna haitan roolin haitata itseäni, sitä ei ole. Henkimaailman juttuihin ei tarvitse turvautua.

Dec 17/8:lla ei ole tämän kysymyksen kanssa mitään tekemistä, joten sen perusteella ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä. Tässä casessä pallo ei osu hylsyyn sen ollessa pois paikaltaan.

Tuo ’minun tulkintani’ on muuten muiden muassa kahden Challenge Tourin tuomarin tulkinta, tosin voihan se olla vääräkin.

On paljonkin tekemistä. Dec 17/8:ssa hylsyä liikutetaan ylöspäin ennen pallon osumista siihen. Loordien tulkinta voisi olla se, että hylsy on pallon kulkuun vaikuttava haitta, jonka liikuttamisesta pallon liikkuessa koituu kahden lyönnin rangaistus. Loordien tulkinta on kuitenkin se, että hylsy on ulkopuolinen tekijä. Sen liikuttamisesta ei ole säädetty rangaistusta.

Miten hylsyn rooli voisi olla ylöspäin liikutettaessa ulkopuolinen tekijä, mutta alaspäin liikutettaessa haitta (jonka liikuttamisesta ei kuitenkaan golfhenkeen vedoten anneta rangaistusta)!? Pallon osumisella hylsyyn ei ole mitään merkitystä, se ei muuta hylsyn roolia. Se on ulkopuolinen tekijä myös hylsyä alaspäin liikutettaessa.