Re: Kuppi tuottaa ongelmia - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKuppi tuottaa ongelmiaRe: Kuppi tuottaa ongelmia

#280332 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (8.5.2012 8:27:53)

vieraspelaaja kirjoitti: (8.5.2012 0:40:11)
yksi osuus kysymyksestä on vielä käsittelemättä eli se, miten on suhtauduttava siihen, että caddie, jonka tekemisistä pelaaja vastaa, liikuttaa pallon liikkeellä ollessa hylsyä, joka on liikuteltava haitta, ja joka saattaisi vaikuttaa pallon liikkeeseen. saisiko pelaaja tai caddie pallon liikkuessa poistaa pallon tieltä esim. tuulen greenille tuoman paperipalan tai muovikassin?

Odotinkin tuota 😉

Kuullessani alkuperäisen kysymyksen ensimmäistä kertaa ajattelin heti, että kyseessä on säännön 24-1 rikkomus, josta seurauksena pelaajalle on 2 penttiä. Mietin jopa vakavan rikkeen mahdollisuutta, eihän pallo olisi mennyt reikään ilman hylsyn liikuttamista. Sitten sain perspektiiviäni laajennettua siinä määrin, että käsitin hylsyn palauttamisen paikalleen olevan täysin sallittua, kuuluuhan ko. hylsy nimenomaan sinne reikään. Ei voi olla pelin hengen mukaista, ettei reiästä vahingossa ylös nykäistyä hylsyä saisi laittaa sinne takaisin, olkoonkin että pallo on liikkeessä. Paperinpalat tai muovikassit sen sijaan eivät kuulu reikään tahi viheriölle, joten niiden liikutteleminen pois pallon tieltä on rangaistavaa säännön 24-1 perusteella.

ihan kiva jos olet kokenut valaistumisen. Yleensä vaan kannattaa olla varuillaan, jos siinä sivussa syntyy jopa kaksi uutta käsitettä josta kukaan muu eri ole ennen kuullut, eli kentälle kuluvat ja sinne kuulumattomat haitat, ja vielä periaate, että toista saa liikuttaa ja toista ei, kun pallo liikkuu, jota ei kirjoista sitäkään löydy. Pahaksi onneksi on vielä kerrottu, mitä saa pallon liikkuessa siirtää ja mitä ei. Jos caddie sattuu lippua pitäessään ja pallon liikkuessa muuten vaurioittamaan reiän reunaa, saisiko sen korjata vauhdissa?