Re: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötkun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaanRe: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan

#272025 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (18.2.2014 10:39:54)
Jos sääntöjen laatijat olisivat tarkoittaneet, että pelattaessa edellisen lyönnin paikalta (jos se on tiedossa), on aina lyötävä täsmälleen alkuperäisestä paikasta, olisi pudottaminen korvattu asettamisella.

On hyvä ymmärtää, että pudottaminen ikään kuin simuloi tilannetta, jossa pelaajan pallo lyönnin seurauksena päätyy jonnekin. Pelaaja ei voi tietää pallon täsmällistä makuuta muualla kuin viheriöllä, siksi kaikkialla muualla pudotetaan ja viheriöllä asetetaan. Sattumalla on siis sijansa viheriön ulkopuolella.

Pelaaminen edellisen lyönnin paikalta noudattaa samaa kaavaa. Jos paikka on viheriöllä, pallo asetetaan, muualla dropataan (tiiauspaikalla saa tietenkin halutessaan tiiata). Siksi ei ole tarkoituksenmukaista asettaa palloa edelisen lyönnin paikalle, vaan nimenomaan pudottaa se mahdollisimman lähelle tuota paikkaa. Asettamallakaan pelaaja ei kuitenkaan pelaisi täsmälleen samasta makuusta kuin aikaisemmin, kyseinen makuuhan on voinut muuttua paljonkin lyönnin seurauksena.

Säännöissä ei kuitenkaan missään sanota suoraan, että sääntöä 27-1 pelialueella sovellettaessa pallo tulee pudottaa mahdollisimman lähelle edellisen lyönnin paikkaa, vaikka tämä asia on täysin selvä jokaiselle vähänkään tuomaritoimintaa harrastaneelle. Eikä tästä ole olemassa useita tulkintoja, ei edes raamattupiireissä.