Re: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötkun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaanRe: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan

#272083 Ilmoita asiaton viesti

k. kirjoitti: (20.2.2014 18:03:24)

KL kirjoitti: (20.2.2014 17:11:34)

duffeli kirjoitti: (20.2.2014 15:35:47)
Pallo tulee merkata, kun se nostetaan sellaisessa tilanteessa, missä se pitää palauttaa takaisin paikoilleen siihen pisteeseen mistä se nostettiin. Tässä tapauksessa tuo replace tarkoittaa eri paikkaa, joten tuolla merkkaamisella ei ole mitään merkitystä.

Sama tilanne on vesiesteessä. Kohta mistä pallo meni esteeseen on tärkeä, ei se missä se makaa. Jos pelaaja ilmoittaa droppaavansa, esteen ulkopuolelle tai pelaavansa edellisen lyönnin paikalta oletko tarjoamassa rankkuja, mikäli palloa ei merkata ennen nostoa?

Otetaanpas tässä vaiheessa aikalisä.

Ts laittoi tuon viestinsä #106 osoittamaan, että säännöt eivät aina ole pilkulleen sitä mitä niihin on kirjoitettu (kuten säännön 27-1 ja 20-5 osalta olemme jo paljon tässä ketjussa keskustelleet), vaan joskus asia on osattava ymmärtää oikealla tavalla. Ensimmäinen osa ts:n viestin sääntöteksteistä oli säännöstä 18-5 ja jälkimmäinen säännöstä 20-1. Nuo säännöt eivät käsittele samanlaisia tilanteita, mutta kuten ts kirjoitti, sanamuodoista voi joku saada väärän käsityksen. Jos pallo liikkuu paikaltaan ja se tulee asettaa siihen takaisin, ei pallon paikkaa tietenkään tarvitse merkitä, vaikka tekstistä sellaisen käsityksen voisi saadakin.

Tämän jälkeen ts vielä laittoi vettä myllyyn Sir Smokin selvästikin vinoilevaksi tarkoitetun viestin jälkeen kysyen, millä tavoin säännön 18-5 tilanteessa vesiesteeseen vierineen pallon paikka merkitään siellä vesiesteessä. Ei tietenkään mitenkään niinkuin ei missään muuallakaan tarvitse merkitä.

Tämän lainaamani viestisi alkuosa on siis täsmälleen oikein, juuri näin säännöissä tarkoitetaan. Sen sijaan jälkimmäinen osa ei sitten enää liitykään tähän asiaan, joten jätetään se käsittelemättä.

Näin on. Joku voi saada sääntöjen tekstistä väärän käsityksen.

Se ei vielä tee tekstistä väärää, siis tulkinnanvaraista.

Golfissa sääntö ei ole se, mitä säännön tekstissä lukee, vaan jotain, mitä tekstissä yritetään kuvata. Suomessa laki = lakiteksti, ja siksi sääntöjen lähtökohta helposti unohtuu. Sääntö voi olla selvä, vaikka sen sanallinen kuva on huono tai moniselitteinen. Siksi on luettava deccareita sääntötekstin lisäksi.