Re: kultakortti - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: kultakortti

#398525 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

KL kirjoitti: (15.3.2011 23:19:08)

bilgesweeper kirjoitti: (15.3.2011 19:56:27)

Jylan kirjoitti: (2.2.2009 1:04:53)

Eihän kultakortti-mallissa osakkeenomistajia aseteta mitenkään eriarvoiseen asemaan.
Siinä itseasiassa annetaan osakkeenomistajalle yksi uusi mahdollisuus hyödyntää osakettaan.

1. Osakas voi hyödyntää osakettaan pelaamalla itse osakkeeseen liitettyvällä pelioikeudella.
2. Hän voi siirtää pelioikeuden jollekin muulle. Joko vastikkeellisesti tai ilman korvausta.
3. Eräissä yhtiöissä hän voi vuokrata osakkeensa yhtiölle tai seuralle, edelleen vuokrattavaksi.
4. Ja, nyt viimeisenä osakkaalle tarjoutuu mahdollisuus, pienellä lisämaksulla ja tietyillä sopimusehdoilla rajattuna, päästä pelaamaan naapuriyhtiön kentälle.

On hienoa että osakkeenomistajalla on käytössään kaikenlaisia mahdollisuuksia. Ja nämä mahdollisuudet ovat tasan tarkkaan samanlaisia kaikille osakkeenomistajille.
Se on ikävää ettei kaikkea voi saada yhtäaikaa. Osakas voi kuitenkin valita tarjollaolevista vaihtoehdoista sen mikä on hänelle tarkoituksenmukaisinta.

SNIP-SNIP

Aika monta viestia on eri ketjuista tullut luettua, mutta tama Jylanin kommentti vaikuttaa minusta taysin jarkevalta ja ymmarrettavalta. Lakihan ei tietysti aina sita ole, joten voisiko joku selkokielisesti sanoa mika tassa logiikassa loukkaa osakkeen yhtalaisia oikeuksia?

Ei mikään, ja selitetäänpä vielä kerran miksi ei.

Kultakortin myöntää yksittäisistä kenttäyhtiöistä riippumaton organisaatio. Myöntämiskriteerit on laatinut tuo sama organisaatio. Tuo sama organisaatio on myös päättänyt, että juuri omalla osakkeellaan pelaavat henkilöt ovat tuo kohderyhmä, jolle tätä etuutta tarjotaan. Tällainen oikeus on jokaisella tuotteita, palveluita tms. tarjoavalla organisaatiolla, kunhan kohderyhmän valinnalla ei rikota lakia (siis rotua, uskontoa, ihonväriä, jne. koskevia juttuja).

Siispä, yksittäinen kenttäyhtiö päättää joko hyväksyä moisen tarjouksen tai olla hyväksymättä. Hyväksymisellä ei mitenkään loukata osakkeiden yhdenvertaisuusperiaatetta, koska edun myöntää joku muu kuin kenttäyhtiö.

Ja höpö höpö.
Tässä on taas tyypillinen kotijuristin kommentti.
Kannattaa lukasta nämä yhtiöoikeuteen erikoistuneitten ammattijuristien kirjoitukset edellä,eikä luotaa vanhan kansakoulunopettajan höpinöihin.
Nyt ei olla eää 50-luvulla.jolloin kansakoulunopettaja oli aina oikeassa.