Re: Kultakortti - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Kultakortti

#398332 Ilmoita asiaton viesti

koira kirjoitti: (30.1.2009 23:09:11)

Hörhö kirjoitti: (30.1.2009 22:37:30)

koira kirjoitti: (30.1.2009 19:08:11)

Hörhö kirjoitti: (30.1.2009 18:51:20)

Veikkaan, että seura lentäisi Golfliitosta pihalle melko ripeästi. Tämä tilanne olisi kuitenkin seuran kannalta melko mehdottomuus, joten liitto painostaisi poistamaan ko. kiellon ja kaikki olisivat taas onnellisia. Noita gf-rajoituksia on ennenkin kokeiltu, eivätkä ole ko. syystä onnistuneet.

Käytännössä golfliitolla eli golfseuroilla ei ole mitään purnaamista, jos jokin kenttä nostaa greenfeen pariinsataan. Tasoitusrajaksi 18 ja kunnolla aikarajoituksia päälle. Tuohan on käytännössä aikamoinen rajoite. Periaatteessahan greenfee pelaaminen olisi edelleen mahdollista mutta käytännössä ei.

Kun vastavuoroisuus toimisi muiden kenttäyhtiöiden kanssa, ei ongelmia syntyisi.

Tuo sana ’käytännössä’ on väärä. Siinä pitäisi olla sana ’periaatteessa’. Tai itseasiassa tuo koko lause on väärin. Tuollaisiin tosiasiallisiin esteisiin pystyy liitto puuttumaan.

Ilmeisesti golfjärjestömaailma ei ole tuttua, sillä tuota temppua on jo yritetty, mutta huonolla menestyksellä. Golfliitto tekee hyvin nopeasti lopun kaikista tuollaisista hankkeista.

Höpö höpö hörhö. Golfliitolla ei ole nykyisin mitään vaikutusvaltaa kenttäyhtiöihin. Tilanne oli ehkä hieman toinen silloin kun liitto ei hyväksynyt kaukoja.

Toisekseen spekuloin mahdollista tulevaisuuden tilannetta, jossa kultakorttijärjestelmä on kehittynyt niin pitkälle, ettei vastavuoroisuudella ja greenfee pelaamisella ole enää mitään tekemistä toistensa kanssa. Tällöin greenfee pelaaminen olisi vain kaukoja varten koska muut pelaisivat kultakortilla tms.

SGL eli golfseurat (joista suurin osa olisi kultakorttikenttien seuroja) tuskin vastustaisivat tällöin kentän ’sulkevaa’ greenfee politiikkaa. Jos vastustaisivat, voisi ko kentän pelaajat ottaa Hattulan jäsenyyden omansa lisäksi. Oman kentän Ry:n jäsenyyshän olisi aika halpa ellei ilmainen kun Hattulasta tulisi jäsenkortit, vakuutukset, golflehdet ym.

Älä nyt sotke kenttäyhtiötä ja yhdistystä, sekä niiden erilaisia rooleja. Golfliitolla ei luonnollisesti ole välitöntä vaikutusvaltaa itsenäisiin osakeyhtiöihin, joita kenttäyhtiöt ovat. Vaikutusvalta on yhdistyksiin, mutta niiden välityksillä yhtiöiden toimintaan.

Jos jollekin kentälle, missä joku yhdistys toimintaansa harjoittaa, ei pääse pelaamaan muiden SGL:n jäsenyhdistysten jäsenet tai pelaaminen tosiasiallisilla toimilla estetään tai kohtuuttomasti rajoitetaan, tulee SGL asiaan puuttumaan. Usko pois. Kuten jo mainitsin, niin näin on jo tehty.

Ei se kultakorttijärjestelmä etene niin pitkälle, että vastavuoroisuuden periaatteella ei olisi mitään väliä, koska silloin oltaisiin samassa tilanteessa kuin nyt. Sellaista tilannetta ei tule, että kaikki kentät ’sosialisoitaisiin’ jotain tiettyä kausimaksua vastaan.