Re: Kuka onkaan golfkentän paras asiakas ? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Kuka onkaan golfkentän paras asiakas ?

#410128 Ilmoita asiaton viesti

Parti kirjoitti: (20.1.2014 6:55:34)

PG kirjoitti: (20.1.2014 0:19:40)

Klubipelaaja kirjoitti: (19.1.2014 18:14:29)
On edesvastuutonta, ellei yrityksen johto ryhdy varautumaan tilanteeseen, jossa vastikeautomaatti ei enää olekaan aukoton. Keinojahan löytyy ihan riittävästi, sekä yhtiön puolelta varautua tilanteeseen että osakkaiden puolelta pakottaa yhtiö siihen.

Ehdotan, että laitat asiasta oman esityksesi ensi kevään yhtiökokoukseen. Kerro sitten kokouksen jälkeen tällä foorumilla mitä päätettiin. Odotan vastaustasi mielenkiinnolla.

P.S. Toivon vilpittömästi, että esityksesi menee läpi.

Vähän halpaa heittää tällainen natsi-korttiin verratava heitto. Tottakai jokainen tietää että ei mikään osakaskunta ole valmis vielä tarttumaan härkää sarvista ja tekemään tällaisia ennakoivia liikkeitä. Valitettavasti.

Nyt voitaisiin vielä vetäytyä tyylikkäästi siltaa pitkin eikä tarvitsisi räpiköidä paniikissa puron yli. Just siinä paniikissa Rokkaankin sattui, vaikka loistava sotilas olikin.

Olen seurannut kenttien ’kriisiytymiskeskustelua’ ja viimevuosina käsitykset ja ymmärtämys ongelman syistä ovat selkeästi kohentuneet. Alastarossa on tartuttu härkää sarvista ja tehty yhtiöjärjestykseen muutos. Rinkussa ja Nevaksessa on yhtiöjärjestys jo valmiiksi kunnossa. Näissä kolmessa kohteessa tarvitaan hyvää keinovalikoimaa ja oikein mitoitettuja toimenpiteitä.
On melkko helppo esittää jokin hyvältä kuullostava tavoitetila, mutta toteuttamisen keinovalikoima on huomattavasti vaikeampi ratkaista ehyenä ja johdonmukaisena kehityspolkuna. Ratkaisumalleissa on juuri se ongelma, että kaikille ei voi tarjota jotain entistä parempaa entistä edullisemmin.

Arvioisin, että Alastaron malliin eräät, toistaiseksi hyvässä kunnossa olevat kenttäyhtiöt muuttavat osakkuusmalliaan. Ei niinkään lisätä osakkeen etuja (enemmän primeaioja, väljempää kentää maksuja korottamatta jne), vaan vähennetään osakkeen omistamisen haittapuolia (pakkovastike, yksi kierros maksaa yhtä paljon kuin 150 kiekkaa, kaikille yhtä kallit vastikkeet jne).

Korjausvinkki: kentällä pitäisi olla vain yksi osakesarja ja nykyisin osakesarjoilla erotetut pelioikeuseroavuudet muodostettaisiin vuosittain yhtiökokouksen vahvistamin tariffein (hinnastot). Huom tämä vinkki on henkilökohtainen valistunut arvaus.