Re: Kuka onkaan golfkentän paras asiakas ? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Kuka onkaan golfkentän paras asiakas ?

#410109 Ilmoita asiaton viesti

Klubipelaaja kirjoitti: (18.1.2014 16:14:06)

PG kirjoitti: (18.1.2014 16:07:42)

Tuollainen henkilö voi toki olla tyhmä, mutta myös laiska, välinpitämätön, riittävän varakas, hyväntekijä, sponsori ja jopa viisas. On huomattava, että osakkeenomistajana voi olla myös vakavarainen oy, oyj, pankki, vakuutusyhtiö jne., joilta saattaa jäädä osa pelioikeuksista käyttämättä. Vaikea on ymmärtää, että näistä käyttämättä jääneistä pelioikeuksista, joista kaikista maksetaan vastiketta, olisi golfyhtiölle haittaa. Päinvastoin sen kannalta olisi edullista, että mahdollisimman moni pelioikeus jäisi vajaakäyttöiseksi, jolloin kentällä olisi väljempää ja/tai green feen myyntiä voisi lisätä.

Eräässä hyvin tuntemassani golfyhtiössä osakkeenomistajien määrä on 1/3 ja eräässä toisessa 2/3 pelioikeuksien määrästä. Edellisessä on erilaisten yritysten omistuksessa suuri määrä osakkeita, jälkimmäisessä vähäisempi, mutta osake sisältää 1-3 pelioikeutta. Kummassakin yhtiössä osakkeenomistajat maksavat kaikista pelioikeuksista yhtiövastiketta. Osa pelioikeuksista/pelilipuista jää aina käyttämättä. Molemmilla yhtiöllä menee taloudellisesti hyvin, osaksi ehkä juuri näiden sponsoriomistajien ansiosta.

Kysymyksenasettelu onkin se, että kuvaamasi kaltainen hyväntekijä voi yön yli muuttaa mielensä ja lopettaa hyväntekijänä olemisen. Hyväntahtoisuuden varaan rakennettu liiketoiminta ei oikein ole kestävällä pohjalla. Tämän vuoksi kuvaamasi tilanne on yhtiölle vahingollinen, vaikka lyhyellä tähtäimellä näyttäkin hyvältä.

Lisäksi voin sanoa, että minua ainakin hävettäisi hyötyä ansiottomasti muiden kustannuksella.

Mutta olisihan raskasta osakeyhtiölle kysellä osakkeienomistajalta vaikka kuukauden välein että miksi ei ole käyttänyt pelioikeuttaan ja ilmoittaa osakkeenomistajalle notta jos pelaamistahti ei rupee paranoon otamma sen poies.