Re: Kuinka vakava rike? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKuinka vakava rike?Re: Kuinka vakava rike?

#286830 Ilmoita asiaton viesti
KL

Raideri kirjoitti: (30.6.2010 10:54:31)

Smith kirjoitti: (29.6.2010 23:36:23)

Aina noista on selvitty sopimalla, että toinen voi seistä puttilinjalla, mutta onko lähempänä reikää olevalla mahdollisuus kieltää toista seisomasta puttilinjalla?

Palaan vielä tähän asiaan:
Griinillä on sellainen tilanne, että kauimpana reiästä oleva heebo joutuisi putatessaan (normaali puttiasento) seisomaan pelikaverin puttilinjalla (tai merkin päällä). Hän ehdottaa, että pelikaveri puttaisi ensin, mutta tämä kieltäytyy (haluaa nähdä linjan tms).

a) Miten toimitaan?
b) Eroaako ’oikea’ toimintatapa jos kyseessä lyöntipeli/reikäpeli?

Niin lyönti- kuin reikäpelissäkin pelaajalla on oikeus noudattaa sääntöä 10, eli kauempana olevaa palloa pelataan ensin. Toisaalta mikään sääntö ei kiellä kanssakilpailijaa/vastustajaa seisomasta pelaajan puttilinjalla, mutta tätä pyritään huomaavaisuussyistä välttämään (kts. Etiketti). Ääritapauksessa pelaaja voi siis halutessaan seistä toisen pelaajan puttilinjalla, jos muuten ei puttaaminen luonnistu. Jos puttilinja vaurioituu, toisella pelaajalla on oikeus saattaa se alkuperäiseen kuntoonsa.

Kyllä näitä tilanteita tulee joskus vastaan, kun kisataan tosissaan. Niissäkin tilanteissa olisi kuitenkin hyvä noudattaa etikettiä niin pitkälle kuin se on mahdollista. Jos toisen puttilinjalla joutuu seisomaan, niin ainakin tulisi pitää huoli siitä, ettei linja vaurioitu.