Re: Kuinka kehitän RR:ää - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#229130 Ilmoita asiaton viesti

Jamasa Lupe kirjoitti: (6.9.2008 8:20:11)
Tässä svingimuutos-prosessissa on itselleni muodostunut ongelma siitä, että pallot meinaa välillä nousta taivaisiin ja tätä kautta lyöntien pituudet vaihtelee liikaa samalla mailalla. Lähinnä ongelman huomaa lyhkäsillä raudoilla. Muutama viikko sitten samanlaiset lyönnit (omasta mielestäni) i9:llä tuotti ensin 128 m ilmalennon ja seuraava lyönti jäi reilut 10 metriä lyhemmäksi. Olisko tuossa vasemman käden ranteessa jotain joka vaikuttaa tähän?

Ihan alkuun Jamasa muutama sana RR:stä slaissin korjaajana. Kerroit käyneesi pron luona ja hän selvitti sinulle mm. RR:ää, mutta uskon että paljon muutakin. RR voi edesauttaa slaissin korjautumista, mutta se ei sitä korjaa.

Yksi havainnollinen koe. Vie maila backsvingissä siihen saakka, että vasen käsi on suorana klo 21:ssä. Kierrä vasenta käsivartta (olka- tai kyynärvasi tai molemmat, ihan sama) pituusakselinsa ympäri ja katso mihin maila menee planen suhteen. Huomaat, että RR:n suuntainen liike vie mailan selän puolelle ja toisen suuntainen liike tasolta ulos. Slaississa perussyy on yleensä se, että oikea käsi/olkapää kampeaa vasenta käsivartta niin, että sen kiertyy RR-suuntaa vastaan ja mailanpää lentää tasolta ulos. Kun ulos tasolta poikennutta mailanpäätä sitten yritetään saada osumaan palloon, ainoa konsti on vetää mailaa grippipää edellä (chicken swingin jossa käsi koukistuu ja ranne taittuu koveraksi) osuman läpi, jolloin LAPA ON AUKI KOSKA VASEN RANNE TAITTUU KOVERAKSI.

Olet varmaankin korjannut slaissin niin, että teet RR-suuntaista työtä jo svingin alussa (ja tietenkin pro on myös korjannut oikean kätesi liikkeen), jolloin mailanpää pysyy planella ja pääsen lyömään läpi ilman (chicken swing -efektiä). On useaan kertaan todettu, että RR-työ ei niinkään avaa lapaa (koska se avaa tien slottiin, josta voi lyödä huoletta läpi ilman krossausta), vaan estää sen liiallisen sulkeutumisen.

Korkeat lyönnit ovat osa RR-kehitystä. Jos lyönnit nousee taivaaseen, olet kehittänyt itsellesi etuoikeutetun tarpeen vasemman ranteen kuppaamiseen (kuperuuden edistämiseen), koska nousevat lyönnit ovat merkki siitä, että lyöntiin on tulossa enemmän tehoja, mutta osumassa tehot hukkuvat. Vasemman ranteen kuppaamiselle se saadaan korjattua tuo (eli suunnattua tehot optimaalisemmin). Kuten sanoin, ensin pitää luoda sille tarve, mikä tapahtuu oikeaoppisella voimantuotolla (lantion ja vartalon kierto/oikea käsi). Tässä tehontuotossa RR-liike estää, että oikean käden käyttö ei lipsauta releeseä tai krossausta liian aikaiseksi. RR siis pitää lapaa square (tai suurentaa hiukan efektiivistä loftia) samalla kun estää, ettei lapa sulkeudu liikaa.

Tällainen yksi kehitysluuppi ei todellisuudessa vielä paljon tee muutosta, vaikka joskus siltä tuntuisikin, koska tunne kusettaa. Yhden luupin tuomaa svingin muuttumista ei kukaan ulkopuolinen huomaa. Pitkän ajan kuluessa svingi alkaa kuitenkin parantua.

Slaissisi on kuitenkin voinut korjaantua sillä, että olet ottanut käyttää oikean suuntaiset lihaskäskyt (vaikka ne eivät vielä tehokkaasti toimikaan ja vaikka vastalihakset kanittaa vielä pitkän aikaa), ja se muutos varmaan tuntuu tosi isolta.