Re: Kuinka hitaasti saa pelata? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKuinka hitaasti saa pelata?Re: Kuinka hitaasti saa pelata?

#370349 Ilmoita asiaton viesti

Minulla oli muutama vuosi sitten kunnia seurata Espoossa ammattilaisten peliä tuomarin ajoneuvosta. Ko päivänä ryhmän koko oli 3 pelaajaa. Tuomarilla oli lappu johon oli merkitty jokaiselle väylälle sallittu enimmäisaika. Ajat vaihtelivat 12-15 minuuttiin väylästä riippuen, jolloin maximi ajaksi tulee noin 4 tuntia. Jos väylälle oli aikana esim 15 minuuttia, niin kellotus lähtee siitä liikkeelle kun edellisen väylän lippu laitetaan reikään ja päättyy siihen kun ko väylän lippu laitetaan reikään.

Jos ryhmä pelaa hitaasti, niin kenen syy? Jos on havaittu, että joku ryhmä jää jälkeen, niin sitä aletaan seuraamaan, jotta saadaan selville onko syynä joku yksittäinen ryhmän pelaajista. Siihen aikaan oli ammattilaiskisoissa pelaajalla aikaa 50 sekunttia lyömiseen, kun hän on saapunut pallon luokse.

Ryhmää voidaan seurata, vaikkei sille ei edes huomauteta. Jotta pelaajaa voitaisiin rangaista on ryhmälle mentävä kertomaan, että he ovat aikatarkkailussa. Pelaajalle ensimmäinen rangaistus on huomautus hitaasta pelistä. Toinen rangaistus on kaksi lisälyöntiä. Kolmanneksi tulee sakkoa, muistaakseni ko kisassa se oli 500 taalaa ja neljänneksi kisasta pois sulkeminen.

Yhtä ryhmää seurasimme hitaahkon pelin vuoksi, pelaajat huomasivat sen ja he saivat peliinsä reilusti lisää vauhtia niin ettei tarvinnut edes ottaa heitä aikatarkailuun.

Mikä oli pitkän tarinan opetus? Golfissa on säännöt jonka mukaan pitää toimia. Lehtien palstat ovat täys kirjoituksia, joissa vaaditaan kovia ja kovempia rangaituksia liikenteessä ylinopeutta ajaville. Mites olis jos golfin ’liikennesääntöjen’ mukaan aletaan rankaisemaan hitaasti pelaavia.

Poliiseja eli valvojia lisää kentille ja jakamaan hitaasti pelaaville huomautuksia ja siitä pikkuhiljaa kovempia rangaistuksia ’liikennesääntöjen’ rikkomisesta.

Useissa meistä tuntuu sisällä elävän pikkuinen poliisi, ainakin kun seuraa maateillä valojen vilkuttelijoita. Nyt nämä samat poliisit tulisivat rientäen hoitamaan valvonta tehtävää, kun he saisivat ’sakottaa’ golfkentällä.

Ensiksi tukkona liikenteessä ja seuraavaksi pistämässä vauhtia muihin golfareihin….hauskaa..