Re: Korjaus vääriin syytöksiin! - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#396904 Ilmoita asiaton viesti

Hitaus ei ole minkään pelaajaryhmän yksityisomistuksessa. Hitaita ja nopeita pelaajia löytyy jokaisesta ryhmästä. Mistään ei kuitenkaan niin suuressa määrin että pystyisi yleistämään.

Kyseessä on ilmiö nimeltä ”toinen kaista kulkee aina omaani nopeammin”. Ihmisen mieli on siinä mielessä hassu värkki että se kusettaa tarkoitushakuisesti itseään aika usein.
Mainitsemassani testissä koehenkilöt ajoivat ruuhkassa ja he eivät saaneet vaihtaa kaistaa. Koepätkän jälkeen heidän piti arvioida kumpi kaista eteni nopeammin. Todellisen mittaustuloksen ja arvion välillä oli merkittävä ero, viereinen kaista arvioitiin nopeammaksi aivan liian usein. Tutkijat selittävät sitä sillä että koehenkilöt kiinnittivät enemmän huomoita niihin hetkiin, jolloin he joutuivat olemaan hitaammassa jonossa, kuin niihin joina heidän oma kaista veti hyvin. Lähtökohtaisesti vitutus jää paremmin mieleen ja sitten vitutukselle haettiin vielä tukea sisäisellä itsensäkusettamisella.

Jos pitää tiettyä pelaajaryhmää hitaana/nopeana niin mieleen taltio niitä hetkiä jotka tukevat omaa mielikuvaa. Sitä vastaan olevat caset heitetään unohduksen romukoppaan. Näin fiksu ihminen on ja ihmettelee miten nuo toiset voivat olla noin pihalla arvioissaan.