Re: Koppi risusta vesiesteessä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKoppi risusta vesiesteessäRe: Koppi risusta vesiesteessä

#276797 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (4.1.2013 18:18:30)

PG kirjoitti: (4.1.2013 16:54:12)

KL kirjoitti: (4.1.2013 16:08:29)

PG kirjoitti: (4.1.2013 15:55:10)

Esimerkki: Pallo on vesiesteen reunalla kasvavan puun oksalla. Kuvitellun pystysuoran linjan perusteella todetaan pallon olevan nipin napin in tai nipin napin out. Kun mittaus on tehty ja pallo tipahtaa puusta, pystyraja on tarpeeton ja lakkaa olemasta tämän yksittäisen tapauksen kohdalla. Ilmalennon aikana sitä ei ole.

Ja höpön löpön.

Ei voi muuta enää toivoa, kuin ettei kukaan vahingossakaan ota näitä sinun houreitasi tosissaan.

Sanotaan sitten vaikkapa niin, että ehkä yksi syy pystyrajan käyttöön ottamiseksi v. 1968 oli, että katsottiin sen olevan aiempaa järkevämpi tapa määrittää, onko esteen rajalla puunoksalla oleva pallo sisällä vai ulkona.

– Onko liian vaikea käsittää, että pystyraja koskee vain yksittäistä mittausta, eikä mitään muuta?

– Määrittäminen on aina yksittäistapaus, ei siinä mitään koko vesiesteen kiertävää ja taivaaseen asti ulottuvaa vaippaa tarvita.

Vesiesteen raja syntyy, kun golfkenttä tehdään. Sen raja lakkaa olemasta, kun golfkenttä lakkaa olemasta. Raja ei siinä välillä poistu minnekään tullakseen jälleen takaisin, vaan se on koko ajan siinä ja aivan koko vesiesteen ympärillä. Siinä ei auta, vaikka kuinka yrittäisi väännellä määritelmiä omia vääriä tulkintojaan tukemaan.

Todella hyvä vastaus. Nyt selkis. Toivottavasti kaikki uskoivat. Minulla oli ollut sellainen harhakuva, että puunoksalla paikallaan olevan pallon sisällä oleminen tarkoittaa yksinkertaisesti vain sitä, että estesääntöjä voi sille soveltaa.

Toivon, että vastaat myös niihin neljään jäljellä olevaan kysymykseen (viesti 93) ja tähän alla olevaan. Uskon, että sitten selviää kaikki.

Bunkkerin ruohopeitteisen lipan alla on hiekkapeitteinen syvennys. Jos pallo on tässä syvennyksessä, niin se jää lipan reunaa pitkin pystysuunnassa alaspäin kulkevan rajan ulkopuolelle. Itse olen ymmärtänyt niin, että ko. raja koskee vain niiden pallojen sijainnin määrittämistä, jotka ovat lipan reunalla, eikä lipan alla rajan ulkopuolella olevan pallon sijainnin määrittämistä. Se on esteessä, koska se koskettaa estettä. Mitään rajan määritystä tälle pallolle ei siis tarvita. Tässä vain on sellainen hassu tilanne, että lipan alla oleva pallo on sisällä, vaikka onkin ulkona. Selitäpäs nyt oikein kunnolla. Saat venkoilla vapaasti.