Re: ’Klubi pelaajan’ mailat? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineet’Klubi pelaajan’ mailat?Re: ’Klubi pelaajan’ mailat?

#305228 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Kuntogolfari kirjoitti: (4.11.2010 10:50:34)

sdriver kirjoitti: (4.11.2010 10:12:55)
Moi,

aloitteleva kysyy, notta

pari kuukautta takaperin aloitin tämän jalon lajin ja varusteet silloin hankittua mailasetiksi valikoitui Tommy Armourin nk. aloittelijapaketti. Edullinen ja tarkoituksensa varsin hyvin täyttänyt setti.

No tässä vaiheessa kun hcp saatu alle 36:n ja on selviö, että harrastuksesta tuli pidempiaikainen, niin esille nousi kysymys uuden mailasetin ’tarpeesta’.

Itse kysymys on, että mitkä uuden setin a ja o tässä vaiheessa, miten löydän itselleni sopivat mailat? Eli mitkä lähtökohtaisesti olisivat nk. klubipelaajille sopivan määritelmät, jos sellaisia on? Ja onko tarpeen mitään erikoisia mittauksia mailojen pituuksien tms. suhteen normi 180cm vartiselle riuhtojalle?

Hyvinhän noilla nykyisilläkin vielä lätkii, ei siinä. Mutta jos tuo kuume tuosta nousee ja uudet mailat tulisi joka tapauksessa hankittua kesän korvilla, olisi ne nyt ostettuna mahdollisesti edullisemmat ja lisäksi aiottu talviharjoittelu (halli) olisi mukava hoitaa sellaisilla välineillä millä tulevan kesänkin pelaa.

Osviitta kysyypi

Tervehdys!

Hienoa, että olet löytänyt golfin. Todennäköisesti jatkat niin kauan kuin liikut ylipäänsä. Tässä vaiheessa suosittelen, että käyt golfliikkeessä lyöntianalyysissa. Sen avulla löytyy mailoihin sopivat varret ja lavat. Noin 180 sentin pituiselle standardimailat käyvät hyvin, jolleivät raajasi ole poikkeavan mittaiset. Varmaankaan eivät ole. Kehäpainotteiset lavat ovat ainakin vielä helpommat kuin taotut eli bladet. Muutaman vuoden päästä todennäköisesti tulee seuraava mailojenvaihto, kun svingi alkaa asettua lopulliseen malliinsa.

Tämä on hyvä aika mailojen ostolle, sillä hinnat ovat alhaalla. Melkein kaikissa golfliikkeissä on alennusmyynti. Sitten vaan sisähalliin tutustumaan uusiin keppeihin!

Jokunen täydennys. Paksupekka oikaisee, että taotut ja bladet eivät ole sama asia. Korjattakoon, mutta golfuran alkuvaiheessa vaikeat mailat on syytä jättää kauppaan. Kehityksen avain ei sittenkään ole välineissä, vaan oikein ja ahkerasti tehdyssä harjoittelussa. Siinä tarvitaan paljon omakohtaista harjoittelua sekä svingin että lähipelin puolella ja neuvojen ottamista prolta. Paljon toistoja, toistoja, toistoja kunnes oikeat asiat alkavat siirtyä lihasmuistiin ja keskushermostoon… Vaikka harjoittelu on kehityksen avain, nyt ovat mailat kaupoissa halpoja. Voit säästää satoja euroja hankkimalla uudet mailat nyt ja ehkä harjoitella aluksi vuoron perään kummallakin setillä sisähallissa ja siirtyä vähin erin yksinomaan uusien käyttöön.

Suosittelen siis käyntiä lyöntianalyysissa. Sillä haarukoidaan tarvitsemasi setin pääominaisuudet. Lopullisessa valinnassa kuitenkin on parasta luottaa tuntumaan. Setti, joka tuntuu, näyttää ja kuulostaa hyvältä, on hyvä, koska siihen syntyy luottamus.

Vielä kerran, tsemppiä treeneihin ja ensi kaudella händäri jatkaa laskuaan…