Re: ’Klubi pelaajan’ mailat? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineet’Klubi pelaajan’ mailat?Re: ’Klubi pelaajan’ mailat?

#305272 Ilmoita asiaton viesti

Paksupekka kirjoitti: (9.11.2010 10:15:19)
Minullekaan ei ole koskaan fitattu mailoja oikein kunnolla, mutta siitä huolimatta näen tiettyjen perusasioiden selvittämisen olevan hyödyllistä jo aloittelijoille.
Fittaamiseksi voi kai laskea jo sen, että mitataan henkilön ranteen etäisyys maasta ja todetaan sen perusteella sopiiko henkilölle standardimittaiset mailat. Jos kymymyksessä on aikuinen pelaaja, joka ei enää kasva niin on aivan hölmöä olla tuota tekemättä. Toki tuo operaatio ei vaadi välttämättä ’ammattifittaajan’ palveluksia, vaan sen voi tehdä joko itse tai missä tahansa liikkeessä.
Mailanpään nopeuden ja erityisesti rytmin selvittäminen on myös helposti tehtävissä ja tuollakin sektorilla harvemmin kehittyessä tapahtuu esim. nopeuden osalta hidastumista. Henkilön fyysiset ominaisuudet ohjaavat varsivalintaa myös painonosalta.
On aivan hölmöä väittää, ettei tälläistä ’kevyttä’ fittaamista kannata aloittelijoiden kanssa tehdä, koska mitoitukseltaan virheelliset välineet johtavat swingin osalta huomaamatta kompensaatiohin, joiden korjaaminen jälkeenpäin on vaikeaa.
Edelleenkään se fittaaminen ei niitä palloja lyö, eikä tee autuaaksi, eikä välttämättä vaikuta tulokseen, mutta ei sitä kannata aloittelijoilta kieltää 😮

Jos aloittelija on varma lajivalinnasta, niin aloittelijoiden setit kannattaa jättää väliin ja ostaa pikkuisen paremmat vermeet fitattuna vaikkapa niillä taotuilla lavoilla, joita voi sitten lie/loft-kulmien osalta väännellä jos/kun swingi muuttuu merkittävästi.

Niin, tässä tulee perusasiat hyvin esille. Tässä ketjussa puhutaan fittauksesta ja analysoinnista vähän ristiin, ja monelle jäänyt vissiin se mielikuva että fittaus tarkoittaa aina analysaattorissa huitomista.

Tärkeintä minunkin mielestä on se, että perusasiat ovat kunnnossa, kuten tuossa yllä kuvailtu. Eli juuri tämä kevyt fittaus jossa ammattitaitoinen golfvälinemyyjä osaa varmasti suositella sopivia välineitä tasoituksen ja tavoitteiden mukaan.

Itse olen omat mailani valinnut suositusten, tuntuman, toimivuuden ja ulkonäön perusteella. Eli rangella lyöntejä (monta) => rundeja (2-3) => lopullinen valinta. Sama pätee tennismailojeni hankinnoissa (jossa huomattavasti isompi kirjo). Kerran olen analysaattorissa käynyt, eikä sillä käynillä ainakaan välineisiin ollut tarve puuttua.

Ehkäpä olen sitten ’menttaalisempi’ pelaaja kuin muut, mutta mulle se fiilis jotka mailat antavat, on kyllä se tärkein valintakriteeri, sanoi se aparaatti sitten mitä tahansa. Kerran ostin sellaiset mailat jotka piti olla hyvät, ja varmaan olivatkin, mutta kun ei istunut silmään (leveä topline) niin eihän siitä mitään tullut. Kokonaisen kauden yritin, lopulta vaihdoin pois. Nyt pelannut samoilla mailoilla 3v, enkä näe mitenkään niitä vaihtavani ihan heti, on ne sen verran makeet.