Re: -> KL - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#399106 Ilmoita asiaton viesti
pjs

Toisessa viestissä kirjoitit budjetin teon hankaluudesta kun ei tiedä kuinka paljon osakkeita jää ’makaamaan’. Tämä ei ole toistaiseksi ollut iso ongelma. Ja tämä liittyy allaolevaan. Koska yhtiökin vuokraa osakkeita (tosin vain tietyn määrän), suurin osa joko vuokraa osakkeen ulos tai yhtiölle.

KL kirjoitti: (30.12.2008 11:11:15)

pjs kirjoitti: (30.12.2008 10:13:40)
.. ERG on tässäkin asiassa ollut ’kummajainen’. Siellä kun GF-pelaamisiinkin, yritystapahtumiin, jne. tarvitaan osakkaiden yhtiölle vuokraamia pelioikeuksia. Näistä sitten ’veistellään’ nämä ’muut pelaamiset’. Hiukan arveluttava osuus tässä on laskelma, että yhdestä osakkeesta voi veistää 30 (osakkeen keskimäärin käyttämä kierrosmäärä) yksittäistä pelikierrosta.

Mielenkiintoista. Tarkoittaako tämä sitä, että vieraspelaamiseen on olemassa kiintiö, joka kaiken lisäksi vaihtelee vuosittain riippuen siitä kuinka monta pelioikeutta osakkaat ovat yhtiölle vuokranneet? Voiko käydä niin, että syyskuussa tämä kiintiö onkin käytetty eikä gf-pelaajia tai yritystapahtumia kentälle enää päästetä?

Kyllä, kiintiö on olemassa. Useimpina vuosina kun olen laskelmia nähnyt, ollaan jääty jonkun verran ’plussan puolelle’ (eli yhtiö ei ole ihan kaikkia vuokrattuja pelioikeuksia saanut käytettyä). Kuitenkaan mistään kovin suuresta määriä ’käyttämättömiä sisään vuokrattuja’ ei ole ollut kysymys. Hallitus ja tj kertoivat seuraavansa asiaa vähintään kerran kuussa. Ainakin yhden kerran kävi niin, että yhtiö myi näitä loppukaudesta hiukan enemmän kuin sillä oli pelioikeuksia, eli ylitti valtuutensa. Kommentoin asiaa ja seuraavana vuotena yritystapahtumia oli vähemmän, en tiedä vaikuttiko se asiaan.