Re: King Kong: Thaimaa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitMatkailuKing Kong: ThaimaaRe: King Kong: Thaimaa

#641422 Ilmoita asiaton viesti

Kuten japa kirjoitti, on vaikea löytää Thaimaata parempaa golfmatkakohdetta. Ensimmäisen kerran olin Thaimaassa pääsiäisenä kuusi vuotta sitten Cha Amissa, Hua Hinin vieressä. Silloin oli todella kuumaa, päivisin paukutteli yli + 40 C lämpötiloja, joka alkoi olla golfiin jo hieman liikaa.

Marras-joulukuu on Thaimaassa parempi aika golfin kannalta, sadekausi on juuri päättynyt ja lämpötilat pysyvät suht siedettävinä n + 30 C paikkeilla.

Pattaya on Thaimaassa tarjonnaltaan ehdottomasti paras paikka golfin kannalta. Kenttiä on yli 20 vajaan tunnin matkan säteellä. Viime vuonna kahden viikon aikana tuli pelattua 12 eri kentällä. Pari kenttää on vielä pelaamatta ja ne olisi tarkoitus nyt kiertää läpi.

Lennoissa löytyy vaihtoehtoja, tarjoushintoja kannattaa seurata. Esim SAS:lla oli tarjous lokakuussa Hki-Bangkok-Hki alle 500 €. Finnar on myös yksi vaivaton vaihtoehto, suora nopea lento ja säästyy koneen vaihdoilta. Myös Aurinkomatkojen paketit ovat suhteellisen kilpailukykyisiä, parin viikon matka keskitason hotellissa alle 1000 €.

Kentistä voisi sanoa, että vaatimattomammatkin edulliset kentät ovat olleet pelillisesti hyviä, huonoja vaihtoehtoja ei olekaan. Sitten on kalliimpia kenttiä, joissa on upeat klubitalot ja satsattu kukkaistutuksiin ym näyttävyyteen. Halvin green fee sisältäen caddymaksun maksoi viime syksynä alle 7 € ja kalleimmillaan maksoimme hieman yli 30 €. Hienoimmista kentistä voisi mainita Jack Nicklauksen suunniteleman Laem Chabangin, Natural Park Resortin ja Khao Kheowin.

Halvimpia, mutta hyvä kenttä taas on Nick Faldon suunnittelema Century Ban Chang tai Gary Playerin suunnittelema Sri Racha.

Hotelleja Pattayalla on pilvin pimein ja tilaa löytyy varmasti. Kohtuullisen huoneen aamiaisella saa varmasti alle 20 €/vrk, tasokkaammista joutuu sitten maksamaan jo enemmän. Netissä löytyy paljon vaihtoehtoja Pattayan hotelleista.

Lavatakseilla pääsee edullisesti lähimmille kentille, kauemmas kannattaa ottaa pikkubussi. Viime vuonna maksoimme kuljetuksista edestakaisin 15 – 35 €/pvä. Taksi haki aamulla hotellilta, odotti kentällä pelin ajan ja toi takaisin pelin jälkeen. Etukäteen sovitut ajat ja hinnat pitivät hyvin paikkansa. Mikäli matkassa on yksin – kaksin, kannattaa lyöttäytyä yhteen muiden golfareiden kanssa jakamaan matkakustannuksia. Pattayalla on ainakin pari suomalaisten pitämää baaria, jotka järjestävät säännöllisesti kuljetuksia kentille. Myös Aurinkomatkat järjestävät golfpaketteja kuljetuksineen, mutta silloin maksat kierroksesta jo huomattavasti enemmän.

Yleisesti ottaen Thaimaa on turvallinen paikka lomailla, lähes kaikkialla voi liikkua huoleti. Hinnat on hyvä aina sopia etukäteen ja tinkiä kannattaa.

Pattayan ympäristössä on myös paljon muuta mukavaa tekemistä golfin lisäksi. Siis myös silloin, kun vaimo seuraa matkassa, kuten minulla.

Kirjoitan kokemuksia lisää matkan jälkeen sitten joulun alla, kenttien kunnosta ym matkalla koettua.

Oheiseilla linkillä on muuten loistavasti kerrottu matkaraporttien muodossa golfaamisesta Pattayalla. Se kannattaa kaikkien Pattayalle lähdössä olevien lukea, miksei muidenkin. Olen aiemmille matkoille saanut niistä hyviä vinkkejä, kiitos vaan kirjoittajalle.

Lue lisää: Golfia Pattayalla Thaimaassa