28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
#214289 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (2.3.2012 15:15:58)

Lipulle kirjoitti: (2.3.2012 1:10:38)

Lipulle kirjoitti: (25.2.2012 15:10:00)
Millaisia ajatuksia tiedotteiden muutokset herättävät forumin lukijoiden keskuudessa?

– caddien käyttö on sallittu Finnair Junior Tourilla ja Aluetourilla sillä edellytyksellä että caddie täyttää kilpailun ikärajavaatimuksen; 12 – 21 vuotta.

Tarkentava kysymys tuohon caddie- asiaan eli saako kilpailun avauskierroksella aamulähdössä pelannut tyttö- tai poikajunnu ’cädätä’ samana päivänä iltapäivälähdössä pelaavaa kaveriaan pelattuaan ensin oman kierroksensa ja onko sama ok. esim. 2-3 päiväisessä kilpailussa?

Tämä asia on erikseen säännöissä sallittu, joten sitä ei käsittääkseni voi kieltää, jos kerran caddien käyttö ylipäätään sallitaan. Kannattaa kuitenkin tarkistaa se hyvissä ajoin kisaorganisaatiolta.

Kiitos kommentoinnista KL:lle ja näin sen myös ymmärsin Nuorten kilpailut 2012 tiedotteen perusteella eli jos ei ole kielletty, niin on silloin sallittu.

Alla ote liiton kilpailu- ja pelikäsikirjasta viime vuodelta:

”Säännön 6-4 ”Mailapoika” mukaan; “Pelaajalla saa olla kerrallaan vain yksi mailapoika.”
Jos mailapoika rikkoo sääntöä, pelaaja saa asianmukaisen rangaistuksen.

Säännöissä ei ole muita määräyksiä kuka voi toimia mailapoikana.
Mailapoikana voi toimia esim. jo oman pelikierroksensa pelannut pelaaja tai henkilö, joka pelaa oman kierroksensa vasta mailapoikana toimimisen jälkeen”.

Eli yllä olevan mukaan olisi esim. sallittua mennä jollekin caddieksi aamulähtöön ja päivittäen samalla oman pelikirjansa vallitsevat keli- ja tuuliolosuhteet huomioiden sekä (mm. etäisyysmittaria avuksi käyttäen) täsmentää kilpailussa jaettuihin griinikarttoihin tarkat lipunpaikat, lipunpaikkojen etäisyydet griinin reunoista / griinibunkkereista / ylä- ja alatasoista, piirtää itselleen kallistukset reiän läheisyydessä ja ainakin havainnoimalla testata griinien nopeuden ennen omaa iltapäivän lähtöään.

Siis tähän liittyen olisi hyvä ottaa kantaa asiaan jo 2012 kilpailu- ja pelikäsikirjassa – eri asia on sitten lukevatko nämä 12- 21 vuotiaat mitään kilpailukäsikirjoja.

Entä saako sitten maksimissaan 21 v. golfammattilainen toimia juniorinpelaajan caddiena 2012?