Re: Kenttien kunto - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Kenttien kunto

#428577 Ilmoita asiaton viesti

titullapaahan kirjoitti: (10.4.2012 21:43:59)
Onko tiedossa kentänhoitajaa, joka pitäisi blogia työstään seuran sivuilla tai jossakin muualla? Jotkut kirjoittelevat satunnaisesti, mutta olisiko joku joka tekisi sitä systemaattisesti ja usein? Kentänhoito kiinnostaa, ja olisi hauska seurata, millaisiin ratkaisuihin missäkin tilanteessa päädytään ja miksi..

Sama homma. Minusta olisi myös mukava lueskella jonkun kentänhoitajan blogia. Mukavaa kun PennG6, Keeper, Poa Annua, ym. kenttämestarit ja kenttätyöntekijät, tänne ajoittain ammattitaidolla kommentoivat.

’titullapaahan’ voisi olla tästä sivustosta kiinnostunut jonka tänään liiton sivuja selaillessani huomasin.

FGA

Varsinkin kohta…

Pallon putoamisjäljet viheriöillä ovat harmillisia niin pelaajille kuin kentänhoitajillekin. Pelaajille suurin haitta koituu kuoppaisesta viheriöstä, missä putti ei aina mene sinne minne itse yrittää. Kentänhoitajan painajainen on taas ”rikkaheinä” nimeltään kylänurmikka. Korjaamaton pallonputoamisjälki aiheuttaa alkuperäisen viheriöheinän kuolemisen yhdessä yössä, ja sen tilalle pyrkii välittömästi kylänurmikka. Kylänurmikka on luonnossa kasvava erittäin nopeasti lisääntyvä ruoholaji, jota esiintyy lähes jokaisella maailman golfkentällä enemmän tai vähemmän. Kylänurmikasta seuraa niin kosmeettista kuin fyysistäkin haittaa. Väriltään se on vaaleanvihreä tupsu, joka kasvaa hyvin usein huonosti korjatussa tai korjaamattomassa putoamisjäljessä. Kylänurmikan siementuotto on erittäin agressiivista mutta talvea se kestää erittäin huonosti. Lähes joka talven jälkeen nämä kylänurmikkakohdat ovat kuolleita ja lähtevät vajaa kuukausi myöhemmin kasvuun kuin rönsyrölli. Tämän seurauksena keväällä kauden alkaessa viheriöt ovat laikukkaat ja epätasaiset pelata. Vauhdikkaan leviämiskyvyn ansiosta kylänurmikka pyrkii laajenemaan aina kun sille annetaan mahdollisuus. Jokaisen pelaajan tulisi aina korjata kaikki omat jälkensä kierroksen aikana!

…on mielenkiintoinen ja minulle aivan uusi. Olenkin aina keväisin ihmetellyt miksi jotkut pallonjäljet ovat jääneet kasvamatta. Kyseessä on siis korjaamaton, tai väärin korjattu pallonjälki johon on päässyt kasvamaan Kylänurmikka.