Re: Kebaxin kaavio ja fukke - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluRanteet svingatessaRe: Kebaxin kaavio ja fukke

#248544 Ilmoita asiaton viesti

Olisin taipuvainen bennyn kanssa samaan tulkintaan: tuon täytyy olla jotain nopeuden tapaista, koska käyrät ovat aluksi yhdessä.

Jälleen kerran: Penneristä löytyy tuo kineettinen energia heilurin molemmissa osissa kulman funktiona. Tuosta näkee, että heilurin yläosan (käsien) liike-energia kasvaa hieman vaakatason alapuolelle, jonka jälkeen se alkaa vähentyä samalla kun kakkosheilurin liike-energiaa kasvaa tasaisesti koko heilahduksen ajan.

Käyrät ovat muuten alunperin Jorgensenin artikkelista vuodelta 1970 (American Journal of Physics), jossa löytyy koko kaksoisheilurimallin johto ja iso kasa tuloksia (kävin lataamassa artikkelin tänään).

Taas kun ehdin Penneriä vilkaisemaan vähän tarkemmin, löytyi kaksikin mielenkiintoista asiaa
– Lampsa niminen heppu laski jo 1975, mikä on optimaalinen tapa kasvattaa kehon ja käsien vääntömomenttia heilurin solmujen ympäri niin, että osumassa heilurin varret ovat yhdensuuntaiset, maksimivääntömomentit ovat rajoitettuja ja mailanpään nopeus maksimoituu (tätä artikkelia en ole vielä onnistunut kaivamaan esiin)
– Miura niminen heppu teki mallin, jossa ennen osumaa koko heiluria nostetaan ylöspäin; tämän liikkeenhän totesin näkeväni tuossa Tiger -videossa (ks keskustelun viesti 70). Tätäkään Sports Engineering lehteä en saa käsiini normaaleista sähköisistä kirjastoistani.

Tosiaan tuossa Jorgensenin jutussa on kaikki tarvittavat yhtälöt ja parametrit. Nyt kysnkin: onko palstan lukijoissa ketään tekniikan opsikelijaa, jolla olisi tarve tehdä dynaaminen simulaattori harjoitustyönä (esim Simulink). Tässä olisi (motiv)oiva ja mielenkiintoinen aihe ja tarvittava taustamateriaali. Koodin voisi laittaa jakoon – tietäisin ainakin yhden papan, joka haluaisi sellaisella leikkiä, vaikka ei simulaattoria nyt juuri jouda itse tekemään.