Re: Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKausi alkanee todella aikaisin tänä vuonnaRe: Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna

#362397 Ilmoita asiaton viesti

Hyvin harvoin sattuu normaalia tai ihanteellista talvea. Se olisi sellainen, että maa routaantuisi noin 30 cm ja päälle tulisi lunta, joka ei sulaisi läpi missään vaiheessa talvea. Tällöin ei syntyisi jääpoltetta lainkaan, eikä lumihomeella olisi hyviä edellytyksiä levitä. Lumihomettahan aiheuttaa Michrodochiumin lisäksi myös Typhulasienet silloin, kun lumipeite on pitkäaikainen. Kolmas talvituhoja aiheuttava seikka on kylmyys, ennen kaikkea silloin kun lunta ei ole tai tuuli on sen viheriöiltä pois puhaltanut.

Jääpolte aiheutuu siitä, kun juuristo on pitkään ilman happea. Siis vesikin aiheuttaa jääpoltetta eikä sen tarvitse edes seistä lammikkona, riittää kun maa on veden kyllästämä. Nyrkkisääntö on, että hyväkuntoinen heinä kestää muutaman kuukauden (2-3) hapetonta tilaa. Viime syksyn jäljiltä ei tässä mielessä hyväkuntoista heinää ole liiemmälti nähty.

Ennusmerkit ei välttämättä ole hyvät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyllä luonto aina pyrkii tiettyyn tasapainoon, ainakin jollakin aikavälillä. Mikäli huonoa talvea seuraa edes kohtuullisen lämmin kevät, on kentillä kapasiteettia ja osaamista lähteä nollatilanteestakin nopeasti liikkeelle.

Hiiihtokelit saisi vaan olla vähän paremmat.