Re: Katsoja liikuttaa palloa tahallaan - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo liikahtaa back swingin aikana ???Re: Katsoja liikuttaa palloa tahallaan

#296245 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (25.8.2006 18:32:53)
Vielä tarkennukseksi tuosta Decisionista 19-1/4.1. Olennainen asia pitkässä vastauksessa, jota en jaksa tähän kirjoittaa, oli että jos katsoja tahallaan pysäyttää pallon (muualla kuin viheriöllä), on tuomariston tehtävänä arvioida mihin pallo olisi mennyt ilman katsojan peliin puuttumista. Siinä tosin myös mainitaan, että jos pallo olisi ollut menossa vesiesteeseen, niin pallo pudotettaisiin vesiesteen eteen, ei siis esteeseen (benefit of any doubt to player). Pelaaja siis kuitenkin saisi etua tuosta katsojan peliin puuttumisesta. Mikä mahtaa olla tulkinta tänä päivänä?

Kyllä tuo Decision 19-1/4.1 on edelleen jäljellä 2006-2007 Decision kirjassa:

Ball Played from Putting Green Deliberately Deflected or Stopped by Spectator

Eli decisionin lähtökohtana on tilanne jossa palloa lyödään viheriöllä ja se menee viheriöltä ulos jonka jälkeen katsoja pysäyttää pallon jne. Tällaisessa tilanteessa eli putatessa on hyvinkin mahdollista koittaa arvioida miten pallolle olisi käynyt ilman katsojan väliintuloa. (Decision 19-1/4 käsittelee saman tilanteen jos pallo pysäytetään jo viheriölla)

Eivät sääntönikkarit ole nähneet edes tarpeelliseksi laittaa decisionia tiiltä avaukseen, tilanne varmaankin tuntuu aika hankalalta. Tämän Woodsin tapauksen jälkeen veikkaan että decision tulee, varmasti n+1 nojatuolituomaria on jo pyytänyt tulkintaa.

Oma arvaukseni on, että suositukseksi tulee lyönnin mitätöinti ja uusi lyönti ilman seuraamuksia, tähän viittavat esim. decisionit jotka koskevat liikkuvaa ulkopuolista tekijää. Tiiltä käsin on aika lailla mahdotonta arvioda mihin pallo olisi todella mennyt, jos katsoja ei olisi sitä ohjaillut.