Re: Kansan golf on loisto bisnes - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKansan golf on loisto bisnesRe: Kansan golf on loisto bisnes

#456223 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (1.10.2010 13:10:01)

hkgolf kirjoitti: (1.10.2010 11:46:06)
Mulla on RY kenttien kohdalla pieni aukko sivistyksessä. Haluaako joku valaista?

Niillehän ei ole osakkeita, vaan pelaajat maksavat aina vuosimaksun tai mitä ikinä pyydetäänkään? Mistä noihin on kerätty se alkupääoma? Tai siis millä rahalla kenttä on rakennettu?

Kaksi keskeistä seikkaa oli olennaisia yhdistyspohjaisissa kentissä eli a) useimmiten ne ovat vuokramaalla, jolloin siihen ei tarvita alkupääomaa ja b) ne ovat aluksi olleet pienempia 6-9 reikäisiä, joita on kasvatettu sitä mukaan kuin jäseniä/liittymismaksuja saadaan lisää.

Kyllä ry-pohjainen malli toimisi edelleenkin, mutta niissä on mainittu ongelma, että mitä tehdä, jos muuttaa paikkakuntaa tai muuton vaan haluaa eroon. Silloin menettää alkusijoituksensa – golfosakkeesta ainakin useimmissa tapauksissa saa jotain takaisin ja joskus jopa voittoa. Sen johdosta ry-malli lienee mennyttä aikaa, lopullisesti.

Näiden sitoutmiskustannusten sijaan pitäis golfliiton esittää osuuskuntaperiaatetta. Se menis kaikille jakeluun ja palautettu osuuskuntamaksu antaisi aina mahdollisuuden liittyä uuteen kenttäosuuskuntaan uudella paikkakunnalla. Mäkin vaihdoin just Arinan Keskimaahan ihan vaan siksi, että ’avainasiakastarjoukset’ koskee vain keskimaalaisia.

Minkä ihmeen takia tästä on tehtyn niin hemmetin kuuma peruna?

Sitä paitsi tykkään enemmän pizzasta,