Re: Kallista hölmöilyä ammattilaisilta ’uusi ketju Hölmöimmät paikallissäännöt’ - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMinea Blomqvist diskattiin MeksikossaRe: Kallista hölmöilyä ammattilaisilta ’uusi ketju Hölmöimmät paikallissäännöt’

#295261 Ilmoita asiaton viesti

TP Combo kirjoitti: (19.6.2007 15:07:43)

eitietoo kirjoitti: (12.6.2007 23:55:53)
Kaverilla upposi reikänelinpelissä pallo alastulojälkeen raffissa. Väitin, että siitä ei saa vapaata droppia. Hän soitti kuitenkin tutulleen, ’joka tuntee nää sääntöasiat’ ja aloitti puhelun tyyliin, että ’eiks niin, että nykyään saa raffista vapaan dropin alastulojäljestä, jos kentällä on voimassa talvisäännöt’ ja sai tilaamansa vastaukseksi, että joo, kyllä näin on. Kyseessä oli kuulemma golfliiton sääntöuudistus, joka on voimassa vain Suomessa.

Nopeasti mietittynä ei kai talvisäännöllä pääse vapautumaan jos pallo on uponnut raffissa alastulojälkeen, ainoastaan väylällä omaan jälkeen uponneesta pallosta saa vapaan dropin?

Golfliitolla on kyllä tuollaisellekin tilapäiselle paikallissännölle malli. Menee näin:

MAAHAN PAINUNEEN PALLON NOSTAMINEN

Paikallissääntö:
(Alue on määriteltävä, mikäli se on mahdollista)… pelialueella omaan alastulojälkeensä (muualla kuin hiekassa) painuneen pallon saa nostaa, puhdistaa ja pudottaa rangaistuksetta mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintikohtaa, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää.

Mutta ei tuolla ole talvisäännön kanssa mitään tekemistä eikä se myöskään kuulu aina Suomessa voimassa oleviin paikallissääntöihin. Eli jos ei tämän paikallissäännön voimassaolosta ole erillismainintaa, niin droppeihin ei ole perustetta.