Re: Kaksoiskosketus - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#284551 Ilmoita asiaton viesti
KL

k. kirjoitti: (9.1.2011 14:53:47)
Kaksoiskosketus syntyy tyypillisesti, kun löydään hiekasta tai karheikosta. Samalla tavalla voi syntyä kaksoiskosketus, kun lapa lähtee varresta juuri ennen osumista toisen kerran palloon. Eikö?

Sääntö 14-4 ’- Striking the Ball More Than Once sanoo’ ’’If a player’s club strikes the ball more than once in the course of a stroke, the player must count the stroke and add a penalty stroke, making two strokes in all.’

Kun lapa saatossa irtoaa, kysymys on, osuuko pelaajan maila toistamiseen? Lyönti on aloitettu mailalla, mutta saatettu loppuun jollain muulla? Decisions 18/3 ja 18/5 tukevat tulkintaa, että seuraus on sama riippumatta siitä millä lopettaa, kunhan aloittaa lyönnin mailalla. Jos lapa irtoaa ennen lyöntiä, kyseessä ei ole enää maila (18/2).

Säännösä 14-4 puhutaan pelaajan mailan osumisesta, joten lienee perusteltua, että toisen osuman pitää tapahtua mailalla (eikä mailan palalla).

Jos turvaudutaan 1-4, mistä jatketaan?

Asiaa pohdittuani olen kyllä samaa mieltä ts:n kanssa, ei tuosta oikein kaksoiskosketusta saa. Sääntö 14-4 puhuu nimenomaan mailasta eikä lapa ole osa mailaa, jos se on irti varresta. Sääntö 18-2 tai 19-2 tulevat kuvaan mukaan silloin, kun pallo liikkuu tai sen liikkeeseen vaikutetaan jotenkin muutoin kuin lyönnillä. Toisin sanoen alkuperäisessä tilanteessa juuri tuo liikkeeseen vaikuttaminen (19-2) tulisi kyseeseen.

Riippumatta siitä mitä sääntöjä sovelletaan, peliä jatketaan siitä mihin pallo pysähtyy.