Re: Kaksi vaihtoehtoa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKaksi vaihtoehtoaRe: Kaksi vaihtoehtoa

#429547 Ilmoita asiaton viesti

Mäkeläinen kirjoitti: (22.2.2012 17:23:11)
Siis mikä siinä vetää sanattomaksi?

Kerro minulle kuka maksaa esimerkiksi vuodesta toiseen tulevan miinuksen? Minkä takia kenttää joudutaan lainoittamaan uudella lainalla jotta uudelleen järjestelyt onnistuvat?

Kaiken liiketoiminna perusta on, että yritys ei tee miinusta. Ei golf kentän eikä ruokakaupan. Kun golf kenttä jaetaan osiin löytyy sieltä edelleen ne omat yksikkönsä. Jos ravintola on kannattamaton, tai Proshop on kannattamaton tulee ne lakkauttaa.

Mikäli perustetaan yritys joka ei hae voittoa ei se ole yritys. Kuulostaa oudolta, että kenttä ei ole valmis maksamaan voitosta mitään veroja, vaan tekee mielummin miinusta kuin plussaa.

Nyt saat kyllä selventää miten tämä menee jos olen näin hukassa?

Se menee niin, että voittoa ei missään tapauksessa tavoitella. On aivan järjetöntä maksaa ensin liian suurta vastiketta, jotta saatavalla ylijäämällä maksettaisiin sitten veroa. Golfyhtiö ei ole ns. perinteinen voittoa tavoitteleva yhtiö, vaan se on perustettu osakkaiden toimesta mahdollistamaan heidän pelaamisensa.

Osakkaat maksavat tappiot ja ovat niistä vastuussa kukin sillä osuudella, joka heille on omistuksensa perusteella yhtiöjärjestyksessä määritelty. Mahdollinen tappio on siis sidottu osakkeeseen ja sen kulloiseenkin haltijaan. Yhtiölle maksettava vastike on yleensä jaettu hoitovastikkeeseen ja velkaisessa yhtiössä lisäksi rahoitusvastikkeeseen. Kuten julkisuudessa on esitetty, velasta ja vastikkeenmaksuvelvollisuudesta ei pääse irti edes kuolemalla, vaan tuo maksuvelvollisuus siirtyy perikunnalle.

Arveletko nyt, että mahdollisesta tappiollisuudesta pääsee eroon alentamalla gf-maksua ja sitä kautta saatavilla lisätuloilla. Tämä mahdollisuus on jo ansiokkaasti tullut joissakin aikaisemmissa kirjoituksissa esiintyneissä laskelmissa osoitettu vääräksi.

Monen velkaisen golfyhtiön osakkaat ja toimihenkilöt olisivat varmasti kiitollisia, mikäli kertoisit ne keinot, jolla yhtiön tilinpäätös saataisiin näyttämään edes 0-tulosta, eikä vastiketta jouduttaisi korottamaan.