Re: Kaksi vaihtoehtoa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKaksi vaihtoehtoaRe: Kaksi vaihtoehtoa

#429619 Ilmoita asiaton viesti

Huomaan, että keskustelun sävy on vähän muuttunut, enää ei haukuta puolin ja toisin niin paljon vaan tullaan esiin uudenlaisin, analyyttisimmin puheenvuoroin. Kuten yllä olevissa kommenteissa on tullut esiin niin tällä hetkellä ainakin näyttää siltä, että aika on vahvasti muuttunut siihen suuntaan, että on olemassa paljon ihmisiä, jotka haluavat pelata vähemmän sitoutuneesti. Osittain varmaankin siksi, että se on tänä päivänä mahdollista ja osittain varmaankin siksi, että kaikki eivät pelaa niin paljoa ja haluavat pitää harrastuksensa ’vapaampana, liikkuvampana’. Tarvetta uudenlaisille konsepteille on siis olemassa.

Tässä mielessä Partin kertoma Rinkun malli tuntuu kiinnostavalta. Myydän vain puolet / osa osakkeista pelaajille ja lopuista osakkeista kehitetään erilaisia pelioikeustuotteita. Tällöin taataan yhtiölle tietty määrä säännöllisiä tuloja osakkeenomistajien vuosimaksuista ja sen lisäksi vaihteleva määrä tuloa pelioikeuspaketeista. Näitä tuloja voi olla vaikea ennakoida kovin tarkasti mutta pidemmällä aikavälillä varmaankin huomataan missä suhteessa näitä maksuja voidaan pitää eli kuinka paljon osakkaat maksavat ja kuinka paljon voidaan budjetoida pelipaketeista. Ilmeisesti tuotteistaminen on onnistunut kohtalaisen hyvin sillä Rinkun vuosimaksut ja pelioikeusmaksut eivät näytä kohtuuttuoman suurilta.

Keskustelussa on usein viitattu heviusereihin. Onko olemassa tilastoja kuinka paljon golffarit pelaavat eli kuinka monta kierrrosta keskimäärin pelataan, missä menee heviuserin raja. Monilla kentillä vuosinaksua vastaan voi saada 20 – 25 pelilippua jollei halua ottaa pelioikeutta vastaan. Se tuntuu aika vähältä. Onko totta, että keskimääräinen osakas pelaa vain tuon määrä?

Vielä kolmas asia tähän jatkoon. Katselin Keimolan käyttöastetilastoja, mielenkiintoista luettavaa tähänkin keskusteluun. Vain kesäviikonloppuisin käyttöaste oli lähes 100 %, muina aikoina tilaa näytti olevan rutkasti, ja tämäkin koski Sarasta, Kirkkalla näytti olevan aina tilaa. Mielenkiintoista siinä mielessä, että osakkaat varmastikin pääsevät pelaamaan niin halutessaan ja silti kahdelle kentälle jää paljon tyhjiä aikoja, mitä voi myydä eteenpäin, jos kenttä niin haluaa.