Re: –> Jykitee - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#285236 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (24.10.2010 0:29:54)

jykitee kirjoitti: (23.10.2010 23:51:27)

ts kirjoitti: (23.10.2010 13:43:57)

jykitee kirjoitti: (23.10.2010 11:22:06)
Tämä on mielestäni aika olennainen kysymys. Oletetaanpa tilanne: Pelaaja droppaa pallonsa sääntöjen mukaan esim. vapautuakseen kiinteästä haitasta tms. Droppipaikka on niin lähellä NPOR:a, ettei pelaaja edes mittaa droppialuetta, koska pallo selkeästi putoaa sallittuun paikkaan (millä tahansa mailalla mitattuna). Tästä pallo vierii paskaan paikkaan yli kahden wedgen mitan päähän, mutta alle kahden draiverinmitan päähän. Millä mailalla mitataan saako pelaaja dropata uudelleen?

Itse tulitsisin tuolloin käytetyn maksimaalisen vapautumisen vaihtoehtoa, eli pisintä mailaa mikä pelaajalta bägistä löytyy.

Tämä tulkinta olisi kai selkein ja jopa pelin hengen mukainen, mutta perustuuko se sääntöihin?

KL:n tarjoama vaihtoehto (mittaukseen käytettävän mailan saa valita vasta dropin jälkeen) suorastaan yllyttää tietyissä tilanteissa jättämään droppialueen mittaamatta etukäteen. Hassua, että juuri KL tarjoaa ratkaisua joka houkuttaa toimimaan hänen vastustamallaan tavalla.

Millaisissa tilanteissa mittaamatta jättäminen olisi pelaajalle etukäteen ajatellen hyödyllistä?

Tilanne jossa dropataan rinteeseen (droppipaikka niin lähellä esim. NPOR:a, että mikä tahansa maila riittäisi mittaamiseen) ja pallo todennäköisesti lähtee vierimään. Jos yli 2:n wedgenmitan, mutta alle 2:n driverinmitan välisellä alueella on sekä droppipaikkaa parempia, että huonompia paikkoja, ei kannata etukäteen mitata vaan katsoa mihin pallo päätyy. Jos päätyy em. alueelle huonompaan makuuseen, mitataan wedgellä ja otetaan uusi droppi. Jos päätyy parempaan, mitataan driverilla ja pelataan tästä.