Re: –> jykitee - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
#290942 Ilmoita asiaton viesti
KL

jykitee kirjoitti: (30.4.2009 14:35:50)
Käsitteet ovat kyllä mielessäni mielestäni oikein, mutta ajatukseni ei ehkä välittynyt – yritän selventää;

Varapallo ei ole pudottamishetkellä korvaava pallo, mutta koska siitä saattaa sellainen tulla takautuvasti, eli mikäli alkuperäinen pallo ei löydy tai on ulkona jne., on varapalloa pelattava kuten korvaavaa palloa. Tällöin sääntö 20 määrittelee miten ja mihin pallo pudotetaan, koska muutenhan mikään sääntö ei sitä määrittele. Sama sääntö (20-4) määrittelee sen milloin pallo on pelissä. Tässä tapauksessa pallo on varapallona pelissä dropin jälkeen.

Ei ole. Varapallosta tulee pelipallo, eli siis pelissä oleva pallo säännön 27-2b perusteella eikä säännön 20-4 perusteella. Koko varapallo on erikoistapaus, siinä pelataan palloa, joka ei ole väärä pallo, muttei myöskään pelissä oleva pallo. Siinä olet oikeassa, että varapallon lyönnit lasketaan tulokseen takautuvasti, jos siitä tulee pelissä oleva pallo. Se ei kuitenkaan vaikuta siihen milloin varapallosta tulee pelissä oleva pallo.

jykitee kirjoitti: (30.4.2009 14:35:50)
Ymmärrän myös logiikan siinä ajatuksessa, että palloa saisi kerran lyödä, mutta oma tulkintani on toinen. Se, että tässä kyseisessä tapauksessa varapallon saisi dropata muttei enää lyödä, johtuu vain siitä, ettei koko varapallosääntöä ole luotu ko. tilannetta varten. Koko ajansäästöpointtihan hukkuu jo siihen, että alkuperäistä palloa lähdetään joka tapauksessa hakemaan kauempaa.

Eihän se mihinkään huku, käsillä olevassakin tapauksessa yritetään säästää aikaa välttämällä edestakaista kävelyä. Eihän sillä pitäisi olla mitään väliä onko pelattava reikä pallojen välissä vai ei. Varapallohan nimenomaisesti lyödään siksi, ettei tarvitse tulla takaisin lyömään uutta palloa, jos alkuperäinen hukkuu tai on ulkona.

Minusta säännön henki on aivan selvä ja tulen olemaan sekä hämmästynyt että pettynyt, jos randalta tulee asiasta säännön hengen vastainen vastaus. Jos he nyt ylipäätään vastaavat kysymykseeni. Aikaisemmin ovat aina vastanneet, tosin sellaisia tulkintoja, joita ei deccareista löydy, he eivät oikein anna ulos ellei sitä haeta säännön 34-3 perusteella.