Re: junnujen harrastamisesta - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäjunnujen harrastamisestaRe: junnujen harrastamisesta

#491882 Ilmoita asiaton viesti

Bluee? kirjoitti: (3.4.2006 18:32:16)
KYLLÄ on

Taliin on kehitetty tämä ’farmi’, johon pääsee 2 suosituksella, jotka pitävät olla HGK jäseneltä, tai voi kysyä suoraan talin prolta, niinkuin suurin osa ihmisistä tekevät

Itse olin talin famissa 2 vuotta (viime kesänä viellä), mutta nyt pääsin TÄYSI JÄSENEKSI, koska olin ahkera ja innokas ja kaiketi ’hyvä’ pelaaja

..

Jos juniori on ahkera ja innokas, voi hän päästä talin jäseneksi jo vuoden sisällä, joka toki veloittaa maksujen maksamista.


Maksut ovat kylläkin aika kovat… :S

Itsekin olin talin ’farmissa’ yhden vuoden, muistaakseni kaudella 2002. Osallistuin aktiivisesti kilpailuihin ja Jusan ’junnutreeneihin’ – lainausmerkit tarkoituksella – ja talin seinällä olleen pistetaulukon mukaan olinkin pisteissä ensimmäisenä, siis ensimmäisenä ja olisin näin ollen saanut täysijäsenyyden taliin. Farmi koostuu sekä talvi- että kesäkaudesta. Talvikaudella oli pelkkiä harjoituksia ja olin käynyt lähes kaikissa niissä, joten lähtökohtaisesti minulla oli sama pistemäärä kuin ensimmäiselläkin, koska harjoitukset ovat yhden pisteen arvoisia.

Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, talin päätöskilpailussa pisteistäni oli mystisesti kadonnut useampi kymmen – en muista tarkkaa lukua, mutta joka tapauksessa minulta oli poistettu tietämättäni pisteitä, joiden eteen olin nähnyt vaivaa useita kymmeniä tunteja (ainakin 10 kilpailukierrosta: 4x 10 = 40h + x määrä yhden tunnin kestäviä ’harjoituksia’). Samalla huomasin, että eräs nimeltä mainitsematon nuori mies oli saanut 200 pistettä – talin farmissa kerralla saatavien pistemäärä on maksimissaan 10 -, koska hänen isänsä, äitinsä ja siskonsa lisäsivät pistesaalista. Minulla ei ole siskoja tai veljiä tai vanhempia talissa, joten en siis ansaitse lisäpisteitä. Lisäpisteitä saanut kruunattiin talin jäseneksi ’ahkerana ja innokkaana ja kaiketi ’hyvänä’ pelaajana’. Mielestäni hänet kruunattiin talin jäseneksi oikeiden lähtökohtien: vanhempien ja sisarusten jäsenyyden perusteella.

Farmista puhutaan NHL:ssä ja sen alkuperäinen tarkoitus on kouluttaa huonompia ja nuorempia pelaajia NHL:n kovaan tasoon. Farmista pääsee pois osoittamalla kyvykkyyttä. NHL:n farmitoiminta antaa jokaisella mahdollisuuden osoittaa kykynsä ja näin ollen mahdollisuuden etenemiseen.

Talin farmitoiminta on rahojen keräämistä ja toivon luomista:’ehkä sinäkin pääset taliin jäseneksi, jos sinulla on riittävästi sukulaisia, hahaha.’ Se asettaa farmilaiset eri lähtökohtiin, vaikka sen pitäisi olla teoriassa tasa-arvoinen yhteisö. Jäsenyys pitää ansaita maksamalla 100 euron ’toimintamaksu’, minkä lisäksi jokainen aktiviteetti maksaa erikseen. Tosin kahden euron kilpailumaksu onkin talin ainut hyvä puoli. Omat kokemukseni talin valmennuksesta eivät ole kovin maarittelevia. En toki ole mikään kärkipään pelaaja (hcp 13.3) mutta koen itseni kuitenkin keskitasoa paremmaksi pallon hutkijaksi. Ollessani talin farmissa hcp:ni oli noin 20 ja minut silti luokiteltiin 10-vuotiaiden naperoiden tasolle.

Ollessani talin farmissa olin 14-vuotias, hyväuskoinen hölmö, joka luuli pääsevänsä herrojen kerhoon vain keräämällä pisteitä. Olisin luultavasti jaksanut kerätä pisteitä useammankin vuoden, mutta talin toimintamallit ja kohtelu muuttivat mieleni. Minua ei kohdeltu niin kuin ihmistä kohdeltiin. En tiedä, johtuuko se siitä, että en ole andersson, forsblom tai svensson, vai johtuuko se siitä, että olen perheeni ainoa golfia ’tosissaan’ harrastava. Olen talin ulkopuolinen, jolla ei ole asiaa svenskatalandebättrefolkin pyhäkköön. Nyt olen oppinut sen, ettei taliin pääse ellei puoli sukua kuulu talin jäseneksi, näin olen kuullut sanottavan. En ole perehtynyt talin farmitoimintaan vuoden 2002 jälkeen, joten en siis tiedä, onko se muuttunut. Tuskinpa kukaan lypsävää lehmää teurastaisi, jos kerran aina löytyy hyväuskoisia hölmöjä, jotka maksavat 100 euroa kahdesta vihreästä paperinpalasta ja olemattomasta valmennuksesta.

Ehdotankin kaikille talin farmiin hamuaville pientä skeptisyyttä ja varautumista pettymyksiin: taliin ei pääse, ellei siellä ole perheenjäseniäsi tai sukulaisia. Talin portit aukevat vain siinä tapauksessa, että sinne tulee jäsenkato, mutta sekään ei ole kovin realistinen vaihtoehto.

Mikä talin farmissa tuottaa ongelmia?

1) pisteiden jakokriteerit (sukulaisuuspisteet, leiripisteet (maksamalla leirimaksun voit ostaa pisteitä, tämähän lähentyy jo keskiajan anekauppaa, jolla rahalla pystyi vaikuttamaan pelastukseen)

2) korkeat maksut (100e ’toimintamaksua’, minkä lisäksi erilaisia kustannuksia)

Mikä farmissa on kehumisen arvoista?

1) hyvä tapa motivoida lapsia (alle 13-vuotiaita) golfiin, sillä he luulevat pisteiden jaon perustuvan oikeudenmukaisuuteen ja he ovat kiinnostuneita leireistä yms. toiminnasta

2) halpa kilpailumaksu ja mahdollisuus pelaamiseen kentällä