Re: Joksalla palaa käämi - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötJoksalla palaa käämiRe: Joksalla palaa käämi

#287722 Ilmoita asiaton viesti

PG kirjoitti: (5.5.2010 10:36:45)
[
Määritelmän mukaan ’lyönniksi’ katsotaan mailan liike eteenpäin, kun lyöjän aikomuksena on ollut osua palloon ja liikuttaa sitä. Tapauksessa b) Joksa huitaisee rinnettä alaspäin valuvaa palloaan ja hän nimenomaan halusi osua palloon. Mikä sitten on lyönti, jos ei tämä? Yhdellä kädellä tehtynäkään lyönti ei muuksi muutu. Huitaisuja näkee pelissä usein. Huitaisut ovat lyöntejä.

Miksi siis käyttää ’yleissääntöä’ 1-2 (pelaaja tai mailapoika ei saa vaikuttaa pallon sijaintiin tai liikkeeseen muutoin kuin sääntöjen mukaisesti), kun on käytettävissä liikkuvan pallon pelaamista koskeva sääntö 14-5 (pelaaja ei saa lyödä liikkuvaa palloaan).

Onko lyönti ja suutuspäissään tehty huitaisu sittenkään sama asia, vaikka olisikin tarkoitus osua palloon?

Mielestäni tästä on hyvänä esimerkkinä dec. 18-2a/23:

18-2a/23 Ball Knocked from Lip of Hole in Disgust

Q. In stroke play, a competitor’s ball stops on the lip of the hole. In disgust the competitor knocks his ball off the green with the back of his putter. What is the ruling?

A. The competitor must replace the ball under penalty of one stroke — Rule 18-2a. The competitor is not considered to have made a stroke.

Tässä deccarissa pelaajalla oli varmaankin enemmän tai vähemmän tarkoitus osua palloon, heilautti putteriaan palloon päin (forward) ja löi palloa putterin selkäpuolella, mikä on sallittua.

Loordit ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei se ollut lyönti!!