Re: Jäsenmaksuun sisältyvä vakuutus - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäJäsenmaksuun sisältyvä vakuutusRe: Jäsenmaksuun sisältyvä vakuutus

#411069 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (23.11.2013 20:43:21)

Range kirjoitti: (23.11.2013 19:29:27)
Haluaisiko joku vääntää rautalangasta tämän jäsenmaksuun sisältyvän vakuutuksen ominaisuudet?

Mitä tuo turvaa?

Jos pelaajalla on esimerkiksi kotivakuutus vastuuvakuutuksineen, niin onko 2 vakuutusta päällekkäin?

Entä mitä jos ei ole suomalaisen seuran jäsen ja ulkomaan pelaaja lyö klubitalon ikkunasta sisään osuen seuran puheenjohtajan otsaan, kuka/mikä korvaa?

M. Ignatius blogissaan kirjoittaa: ’Vakuutuksella on perusteltu vuodesta toiseen liiton jäsenyyttä. Nyt alkaa senkin suhteen rivit rakoilla ja on noussut esiin ajatukset sallia kentille myös muita kuin SGL:n tai ulkomaisten seurojen jäseniä. Totuushan lienee, että vahinkovakuutus on voimassa kentillä, vaikka pelaaja ei jäsen missään olisikaan.’

Erittäin asiallinen avaus ja kysymys, johon itsekin toivoisin tyhjentävää vastausta. Mutta koska kysymykseen ei ole tullut ensimmäistäkään järkevää vastausta, niin muotoillaan se toisin:

Mitä sellaista pakkojäsenyyden myötä maksettava vakuutus pelaajalle tuo, jota kentän oma vakuutus ei korvaa?

Unohdetaan tässä kaikki mahdolliset pelaajan henkilökohtaiset vakuutukset, koska niissä on hirmuisen suuria eroja vakuutusyhtiöstä riippuen eivätkä ne liity pakkojäsenyyden mukanaan tuomaan vakuutukseen muutoinkaan millään tavoin.

Siis: Mitä sellaista pakkojäsenyyden myötä maksettava vakuutus pelaajalle tuo, jota kentän oma vakuutus ei korvaa?

Kentän vastuuvakuutus ei sisällä mm. tapaturmavakuutusta. Kentällä pitää olla jonkinlainen tuottamus, mikäli korvausta sen vakuutuksesta maksetaan. Se voi olla jonkin laitteen tai rakennelman tms. kunnossapidon laiminlyönti, huonokuntoinen puu (laho) voi kaatua auton tai ihmisen päälle jne., josta esine- tai ’ihmis’vahinko aiheutuu. Yksityinen pelaaja voi aiheuttaa toiselle omalla tuottamuksellaan vaikka minkälaisen vahingon, josta kenttä ei voi mitenkään olla vastuussa. Kun normaali vakuuttaminen ei ole pakollista yksityiselle ihmiselle (pl. liikennevakuutus) ja kun kaikilla ei todellakaan ole edes sitä kotivakuutusta, niin on hyvä, että on vakuutus, josta korvaukset tällöin hoidetaan.

Vahingonkärsineen ei tällöin tarvitse ryhtyä oikeusteitse korvauksia vaatimaan niiltä, joilla vakuutuksia ei ole, vaan vakuutusyhtiö hoitaa vahingon selvittelyn ja maksaa korvauksen.