Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200017 Ilmoita asiaton viesti

Vasen pakki kirjoitti: (11.10.2014 20:28:05)

Mr. Fairway kirjoitti: (11.10.2014 18:51:51)
Lantionkiertoa on aika hankala aloittaa täysin paikallaan ’takajalan ympäri pyörien’.. jos niin tekee, niin palloon tultaisiin ulkoa sisään.

Hyvää pohdintaa ja kyllä se lantio liukuu kohteen suuntaan bäkärin lopussa ja dswn:n alussa. Kannattaa myös huomioida kuinka paljon lantio tippuu alaspäin tuossa vaiheessa. Mä en kuitenkaan allekirjoita tuota takajalan ympäri pyörien osuutta. Keskiakselin ympäri pyöriessä ei pyöritä takajalan ympäri. Eikä bäkärissä myöskään siirrytä niin selvästi takajalan päälle, vaan pysytään enemmän pallon päällä.

Tuossa tulee nuo pelaajakohtaiset erot esiin. Esim. Roryn swingiklippi, johon olen viitannut.. Bäkärin huipulla (0:39) paino on huomattavan paljon oikealla jalalla. Jos tuosta positiosta aloittaisi pelkästään akselin ympäri pyörimisen => se olisi käytännössä ’takajalan ympäri pyörimistä’ => Roryn on oikeastaan pakkokin tehdä jaloilla ja lantiolla siirtymää kohteeseen päin downswingin alussa. Tuo lienee hänelle luontaista ja ko. backswing yläasento tukee hänen vahvaa jalkatyötä ja nopeaa lantiokiertoa downswingissä.
Vastaavasti jos jollain pelaajalla backswingi pyöriii enemmän pallon päällä => downswing siirtymä ei ole tarpeen.. ja tässä tapauksessa jalkatyö ei voi voi olla niin voimakas heti downswing alussa, koska sehän saisi lantion siirtymään liikaa eteen liian varhain.