Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#199990 Ilmoita asiaton viesti

B kirjoitti: (11.10.2014 10:05:39)
Many golfers have had it drilled into their brains that they need to turn more, so they whip their hips around to start the downswing. This is a killer.

Best Wishes, Butch Harmon (tuupparien tekijä?)

Sä rupeat B pahasti lipsumaan. Muhun uppoaa tietteellinen perustelu paremmin kuin uskonnolliseen vakaumukseen perustuva. Jumalan olemassaolokin pitää perustella minulle tieteellisesti – paavin sana asiasta ei riitä perusteluksi.

Samainen Butch Harmon esitti juuri muistaakseni Golf Digestissa kuvia tyypillisistä tuuppari virheistä. Reverse pivot kuvassa hänen napansa osoitti saatossa 70 astetta kohteesta oikealle ja kuvatekstinä oli ’paino ei ole siirtynyt etujalalle’. Jos siihen olisi laittanut ’napa ei osoita saatossa kohteesta vasemmalle’, niin se olisi ollut mun mielestä oikea selitys. Painonsiirt(o/yminen) on enemmän seuraus kuin tavoite.

En kylläkään kiellä sitä, etteikö painonsiirrolla olisi merkitystä. Kyllähän kiekon- ja moukarinheittäjätkin aloittavat suorituksen ringin takaosasta. Vaikka voima tuotetaan pääosin rotaatiolla, niin lateraaliliikkeelläkin on jokin merkitys.

Se kuvasarja Rorysta ei kelpaa minulle tieteelliseksi todisteeksi, mutta telkkarista viikottain tulevat super slomo kuvat kelpaavat. Lantio tippuu alaspäin ja rupeaa kiertymään auki heti dsw:n aluksi. Butchin selitys ei siis osu yhteen reaalimaailman tapahtumien kanssa.