Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#199984 Ilmoita asiaton viesti

Vasen pakki kirjoitti: (10.10.2014 22:12:35)

Näprääjä kirjoitti: (10.10.2014 21:24:45)

Vasen pakki kirjoitti: (10.10.2014 6:49:50)

B kirjoitti: (9.10.2014 23:07:20)

Vasen pakki kirjoitti: (9.10.2014 20:29:53)
Kun siis seisot pelaajan takana ja pidät tuosta vyölenkistä kiinni estäen oikean lonkan siirtymistä lähemmäs kohdelinjaa, estät lantion kierron.

Kuten edellä mainitsin, ja yritin perustella, tässä tulkintasi menee harhateille.

Tuolle vyölenkille kuvaamassasi tilanteessa on matemaattis-fysikaalisessa tarkastelussa ihan oma terminsä, mutta jätetään nyt väliin tällä kertaa.

Uskon, että selvität tuon asian pienellä miettimisellä itsekin.

Okei, sä voitit. En jaksa kiistellä päivänselvästä asiasta.

Onhan B tuossa oikeassa. Jos on kiinni yhdestä pisteestä niin voihan se lantio vielä kiertyä.
Mutta mitäköhän pro oikein halusi?

Ai joku muukin on niin seonnut fysiikan kaavoihin, että on irtaantunut reaalimaailmasta;-). Jos sun oikea lonkka lukitaan paikalleen, niin toki lantio voi edelleen kiertyä, mutta kiertopiste muuttuu. Liike ei ole enää sama kuin esim Roryn swingissä, jossa oikea lonkka siirtyy lähemmäksi kohdelinjaa.

Pron sanoma lienee aika itsestään selvää, kun lukee sen postaamani Butch Harmon linkin. Sitähän tässä on koetettu koko ajan sanoa. Monien opettavien ammattilaisten sanoma on, että ensin pitää siirtää paino (lateraalisesti) etujalalle ja vasta sitten aloitetaan lantionkiero. Se on yksi tapa lyödä golf palloa, mutta ei suinkaan ainoa tai ainakaan paras.

Onhan se mahdollista swingata noinkin, siitä oli aikanaan Ben Hogan esimerkkinä. Tosin tavalliselle golffarille käy sitä yrittäessä niin, että ensin siirtyy lantio eteenpäin, sitten lähtee pallo liikkeelle ja lopuksi kiertyvät lantio ja hartiat. 30 fps videolla homma saattaa vielä näyttää hyvältä, mutta kun otetaankin 200 fps, näkeekin tapahtumien olevan väärässä järjestyksessä (sanoo nimimerkki omakohtaista kokemusta on). Kovin moni ei saa tehoja swingiin, jos yrittää aloittaa dsw:n eteenpäin liukumalla, vaikka sinänsä lyönti saattaisikin olla komea ja klassisen näköinen.